Volgend verslag van de Burgenweg terug naar het overzicht van de Burgenweg Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Burgenweg
6 oktober 1986.
Een huwelijksreis stel je natuurlijk voor met lekker luieren, of in de zon zitten. Uitslapen was er echter niet bij. Even voor 6 uur liep de wekker af. Na het nieuws van 6 uur maakten we ons reisklaar voor de trein van 7 uur. Station Voorburg wordt vernieuwd en verlegd. De Omroep-installatie werkte alleen op het nieuwe perron. We hoorden dat er iets werd omgeroepen. maar we hoorden niet wat het was.
Friedenfels Even na half acht vertrok uiteindelijk de trein. In Utrecht moesten we overstappen. Door de vertraging was de overstaptijd teruggelopen tot ca. 15 minuten. Ik kocht nog gauw een Algemeen Dagblad. Even voor half negen vertrokken we dan met de IC Erasmus. In Wurzburg stapten we over op de trein naar Regensburg. De trein bleek erg vol te zijn. In Regensburg stapten we over op de trein naar Weiden. En tenslotte stapten we in Weiden over op de trein naar Wiesau (richting Marktredwitz).
In Wiesau zouden we van de trein worden gehaald. De man die ons kwam ophalen kende ons niet en wij kenden hem niet. Daardoor liep hij ons voorbij in de tunnel onder de trein. Toen we op het perron naar onze afhaler stonden uit te kijken, deed de conducteur van de trein de deur aan onze kant open en riep ons toe dat zo onze ophaler er aankwam. De man leek kwa bediening op een Japanner: hij knikte veelvuldig met het hoofd en bleef maar glimlachen. Met een snelheid van 40 - tot 50 km reden we met zijn auto naar Friedenfels. We overnachtten niet in het hotel zelf, maar in een huis op 50m afstand.
Friedenfels
naar de top 
van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg