Vorig verslag van de LAW 4 Eijsden-Den Bosch Volgend verslag van de LAW 4 Eijsden-Den Bosch terug naar het overzicht van de LAW 4 Eijsden-Den Bosch terug naar het overzicht van het Pelgrimspad (II) Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor LAW 4 Eijsden-Den Bosch
wapen van Roermond Dinsdag 17 december 1985 Dit is het wapen van Weert.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag
We begonnen om 10 minuten over 8 aan de wandeling. Vanwege organisatorische redenen sloegen we een trajekt over dat we zaterdag, de laatste dag zouden gaan lopen. Nu stond Weert op het programma. Ongeveer 43 km.
Via de brug over de Maas en het Lateraalkanaal bereikten we het kasteel Horn. Op weg hierheen reden ons enige honderden fietsers tegemoet, vooral schoolkinderen. Kasteel Horn zag er indrukwekkend uit. Voor de hele dag was regen voorspeld. Dit was echter de eerste dag dat het de hele dag droog was. Bij het Leudal en de St.Ursula- of Leumolen kwamen we op bekend terrein waar we ook al met de Peellandroete dit jaar waren geweest. De St.Ursula of Leumolen is een watermolen.
Rond elf uur vonden we het de hoogste tijd worden voor een rust maar er was geen gelegenheid. Op een gegeven moment kwam een SRV-auto aangereden en we hielden hem aan. We kochten een pak jogy-frambozensmaak en dat smaakte prima. Toen we het op hadden hadden we nog meer trek. We wandelden even door en we zagen de SRV-man opnieuw en kochten nog een jogy-drink. Nu echter met perzikensmaak.
Dit is het wapen van Heythuizen.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Even voorbij Heythuysen vond Coos midden op de weg een portemonnee met 48,65 inhoud. We kruisten 6 keer de spoorlijn Roermond-Weert en om half een vonden we het tijd worden voor een echte grote rust. Omdat er niets bijzonders voorhanden was liepen we op goed geluk Swartbroek in en gelukkig was er een caf open, dat pas sinds 2 weken geopend was. We aten er groenten/tomatensoep en deze was verrassend goedkoop nl. 1,50 per kop. Op een pleintje vlak erna aten we ieder een banaan.
We kwamen volgens de routebeschrijving langs een dennebosje. Enkele takken van de gekapte dennen lagen er nog. Ik wilde Coos hierop attent maken, maar prompt hierop stapte ik in een plas. Gelukkig werd mijn schoen niet zo nat. We kwamen langs de ingang van camping De Yzeren Man. Na 8 uur en 20 minuten bereikten we het eindpunt voor die dag te Weert. Nu was het nog ca. 25 minuten lopen naar station Weert. Hier hoefden we maar 5 minuten te wachten op de trein. In Roermond kochten we trein- kaartjes voor de volgende dag. We keken nog wat rond in het centrum en kochten 2 ansichtkaarten.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg