Vorig verslag van de LAW 4 Eijsden-Den Bosch Volgend verslag van de LAW 4 Eijsden-Den Bosch terug naar het overzicht van de LAW 4 Eijsden-Den Bosch terug naar het overzicht van het Pelgrimspad (II) Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor LAW 4 Eijsden-Den Bosch
Dit is het wapen van Wylre.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Zondag 15 december 1985 Eerst reden we met de trein naar Sittard. Daar stapten we over op de stoptrein naar Heerlen. Er stond hier in de trein nog een tas en toen de conducteur langs kwam vroeg hij aan ons of we wisten van wie de tas was. Dat wisten we niet. Even later kwam de conducteur langs met de tas en vroeg of we nog belangstelling hadden voor een "Wachttoren". In Heerlen stapten we over naar Schin op Geul Toen we daar uit de trein stapten moesten we eerst wachtten tot de trein vertrokken was. Ondertussen kwam de trein naar Wijlre al aangereden maar we haalden hem nog wel.
Van station Wijlre was het 10 minuten om op de roete te komen bij kasteel Wijlre. Het was weer flink stijgen en dalen over asfaltwegen en ook vaak over zandpaden, vaak ook modderpaden. Bij Cantils liepen we langs de Gulp en de Geul over een pad over weilanden en over bruggetjes. Het was verrukkelijk dat golvende landschap.
In Nijswiller hadden we onze grote rust in een café en de plaatselijke harmonie was nog volop bezig zich vol te gieten. Het was erg druk. Na ongeveer 20 minuten liepen we weer verder. We kwamen door een bos dat maar meteen tot natuurmonument was gebombardeerd. Vlak voor Ubachsberg voerde de route over het hoogste punt van de route (218m). Dit is het wapen van Nuth.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is het wapen van Spaubeek.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag
Bij Voerendaal liepen we langs het mooie kasteel Cortenbach. In Weustenrade hadden we onze tweede grote rust in Café In 't Groene Dal. We dachten: eindelijk een stempelpost die ook officieel op de stempelkaart staat. En nu hadden ze er niet eens een stempel. Ze wilden wel een hantekening zetten maar dat wilden wij weer niet. In Nuth zagen we een Aral-benzinepomp en dit was een mooie gelegenheid om alsnog een stempel te bemachtigen. Even voor Spaubeek voerde de route over een alleraardigst en ook lange holle weg. Om kwart voor vijf kwamen we bij station Spaubeek aan. Nu was het nog drie kwartier wachten op de trein. Daarop liepen we in 8 minuten naar het centrum van Spaubeek om nog wat te drinken. Met de trein bereikten we om 6 uur Roermond.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg