Met WS78 vanuit Zandvoort op zaterdag 21 januari 1984

Ditmaal betrof het een tocht van de WS78 te Zandvoort. Het was reeds de 7e tocht uit de winterserie 1983/84. Zandvoort, met 16.000 inwoners is één van de belangrijkste badplaatsen van Nederland. De start, die om 9 uur was, was vanuit CR "Keur" dat vlakbij het station ligt.
Reeds na 400m liepen we op het strand. Het was behoorlijk fris (lichte vorst), het was bewolkt maar droog. Na 1 km strand liepen we over het middenterrein van het circuit van Zandvoort. Dit 4,2 km lange circuit werd in 1948 geopend. Opvallend rustig ziet het er binnen de ring van het circuit uit. Daarna liepen we door het "Wurmenveld", langs het golfterrein en via het "Kievitenvlak" keerden we weer terug naar de bewoonde wereld waar op 8 km de soeppost was.
Nu betraden we de duinwatervindplaats van de gemeente Amsterdam. Dit is een prachtig natuurgebied met veel duinen en een heleboel kanaaltjes en sloten en beekjes. Hoewel het gebied voorzien is van asfaltwegen namen we ook vaak duin- en bospaden. Een enkele maal ontstond er filevorming en vertraging doordat we achter elkaar moesten lopen omdat het zo smal was. Via het Vinkeduin en Woestduin bereikten we op 19 km de grote rust in het dorpshuis te Vogelenzang.
Over het kerkpad (een pad door een weiland) en langs Huis te Vogelenzang bereikten we weer het waterwingebied waar we uit waren gegaan voor de grote rust. Op 27 km was de koffiepost te "De Zilk". Helaas was de koffie hier van slechte kwaliteit, maar hij was in ieder geval wel warm. Na eerst een paar km over asfaltwegen gelopen te hebben volgde een prachtig en leuk smal pad vlak langs een van de kanaaltjes. In Zandvoort kwamen we aan bij een groot parkeerterrein dat door de weinige auto's nu gebruikt werd door surfliefhebbers die nu onder hun surfplank wieltjes hadden zitten. Hier was ook de fruitpost OP 36 km. Door Oud Zandvoort bereikten we de finish.
De totale afstand bedroeg 38,140 km. Vrijwel het hele OLAT bestuur zag ik hier en ik kon Theo Tromp met zijn vrouw nog hartelijk feliciteren met hun kort geleden gesloten huwelijk op 13 januari 1984. Er waren ongeveer 300 deelnemers. Het IVV-stempelnummer was 6827.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor