WS78 wandeltocht te Huizen op 7 januari 1984

Een druilerige regen vormde het decor bij de start van de eerste wandeling in het nieuwe jaar. De start was vanuit sporthal "de Bun". Benieuwd waren de organisatoren hoeveel deelnemers er zouden zijn aangezien dit de eerste tocht was die niet meer van de oude NS-regeling kon profiteren. Uiteindelijk viel 300 man nog best mee.
Hoewel de omgeving van Huizen, dat 25000 inwoners telt, rijk aan bos is, werden we eerst de bosarme kant opgestuurd en via Oostermeent en de Woensberg was op 12 km de soeppost te Blaricum. Via Laren, de kom van Laren bezit nog een brink, bereikten we al kronkelend door bossen op 20 km de grote rust, die gelegen was in de kantine van de legerplaats Crailoo. Met het betreden van de heide hield het ook op te regenen en het werd nog een fraaie dag.
Via Westerheide, Bussummerheide en de Sijsjesberg was op 30 km de koffiepost. Vandaar ging het verder langs of uitzicht op het Gooimeer met aan de overzijde van het Gooimeer de plaats Almere. Op een grote heuvel stonden een hoop mensen die, naar later bleek, de helling afskieden. Na de fruitpost liepen we vlak langs de haven van Huizen en op 39,12 km was de finish. De temperatuur bleef op 5 graden steken. Het IVV-stempelnummer was 6804

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor