4e WS78 wandeltocht op zaterdag 3 december 1983 te Rijen (N.B.)

Nadat op maandag 28 november in de weersvooruitzichten op het TV-journaal voorspeld was dat het op 3 december vrijwel de gehele dag zou regenen bleek vrijdag 2 december dat het vrij mooi weer zou worden. Terwijl ik met de auto naar Rijen reed, genoot ik van een prachtige zonsopgang. Bij verkeersknooppunt Everdingen staat een elektronische temperatuurmeter waarop ik kon aflezen dat de temperatuur -6 graden bedroeg.
Om 9 uur, toen de officiŽle start was, arriveerde ik in Rijen zodat ik net het massale vertrek miste en ook het toespraakje van Klaas. Om 5 minuten voor half 10 startte ik. Na 1500m door Rijen gelopen te hebben betrad ik de boswachterij Dorst. Na een uur lopen werd ik ingehaald door Paul Hopstaken en gezamenlijk liepen we naar de finish. We kruisten enige malen het parkoers van de WS78 tocht op 22 januari jl. vanuit Breda.
Op 10 km was de soeppost in Dorst. De grote rust was op 18 km op camping de Linberg in kantine de Uiver te Molenschot. Deze rust sloegen we over. Na de grote rust hoorden we wat vliegtuigen. Dat kwam doordat wij vrij dicht langs het vliegveld Gilze-Rijen kwamen.
Via de plaatsjes Nerhoven en Wijkeroort was op 29 km de koffiepost te Hulten. In voorgaande verslagen over WS78 tochten schreef ik steeds, evenals hier, over koffieposten maar inhoudelijk stelt het veel meer voor. Je kunt er namelijk ook thee, melk, karnemelk, chocolademelk en diverse verschillende soorten koeken krijgen. Eťn beker thee of koffie is gratis, meerdere bekers en de koeken kosten uiteraard geld maar alles tegen kostprijs zodat het niet duur is. Na weer een open en vlak parkoers kwamen we bij het Wilhelminakanaal uit en hadden uitzicht op Oosterhout.
Op 37 km was de fruitpost te Rijen terwijl de hele tocht 39,3 km lang was. Samengevat was het een afwisselende tocht met toch nog behoorlijk wat asfaltwegen. Er zat weliswaar flink wat bosparkoers in maar op het moment dat je dacht, nou zit ik echt in het bos, dan was je er al weer uit. In de schaduw bleef het de gehele dag vriezen, terwijl het in de zon, die vrijwel de gehele dag scheen, 's-middags even boven het vriespunt was. Er waren 324 deelnemers. Het IVV-stempelnummer was 6767.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor