Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van alle Euraudax wandeltochten 100 km Euraudax wandeltocht te Maastricht van 5 op 6 november 1983

Dit is het gemeentewapen van Maastricht. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op station Amsterdam CS troffen wij (Al Kemper, Wim van Riemsdijk, Dick Slot en ondergetekende) elkaar. Om half 11 vertrokken wij, volgens dienstregeling, met de intercity naar Maastricht. Na een half uur op station Amsterdam Amstel gestaan te hebben, kwamen we in Utrecht aan. Hier moesten we overstappen op hetzelfde perron. Na ook een half uur in Utrecht gestaan te hebben vertrokken we weer verder. Nu kregen we begeleiding van kontroleurs en ordedienst. In onze coupé zaten een groot aantal jongeren (12-16 jaar) die zich zelf Ajax supporter noemden en op weg waren naar de voetbalwedstrijd PSV-Ajax. In Eindhoven en in Sittard moesten we eveneens overstappen om tenslotte met een vertraging van 70 minuten in Maastricht aan te komen.
Om half 4 vertrokken we aan onze grote ronde van Maastricht. Na in november 1982 te Hoogvliet eens een 75 km gelopen te hebben kwam nu mijn (eerste) 100 km aan de beurt. De anderen hadden deze tocht al 1 of meerdere keren gelopen. De start was vanuit sporthal Geusselt.
De roete voerde, in alfabetische volgorde, door de plaatsen Amby, Banholt, Bemelen. Berg, Eijs, Eijsden, Gulpen, Haasdal, Hulsberg, Lookerplei, Maastricht, Margraten, Meerssen, Mesch, Mheer, Noorbeek. Partij, Schin op Geul, Sibbe, Slenaken, St. Geertruid, Valkenburg, Wahlwiller en Wijlre. De tocht voerde geheel over verharde wegen met af en toe heuvels erin. De verzorging was uitstekend. Behalve Nederlanders deden er Duitsers, Belgen en Luxemburgers mee. Er waren 4 rustpauzes van ieder 20 à 30 minuten terwijl er een grote rust was van 80 minuten. Hier kregen we een diner.
Er waren 151 deelnemers. Van de LAT deed verder ook nog Toon van Beek mee. Op Carnavalstijd (11 minuten over 11 uur) arriveerden we zondagochtend. Het was prachtig weer met overdag veel zonneschijn en 's nachts vaak wolkeloze hemel.
naar de top van deze pagina

Henri Floor