Terug naar het overzicht met info over gemeenten, plaatsen, dorpen, buurtschappen en/of streken in Duitsland. Terug naar de homepage van Henri Floor Naturpark Maas-Swalm-Nette
Grenspark Maas-Swalm-Nette
Het fraaie natuur- en cultuurlandschap in het Duits-Nederlands Grenspark Maas-Swalm-Nette is al meer dan 25 jaren bestanddeel van de grensoverschrijdende samenwerking. Een fietstocht of een wandeling in het grenspark leidt U door de mooie natuur en afwisselende cultuurlandschappen. De hier aanwezige informatie- en bezoekerscentra bieden U de mogelijkheid zich uitgebreid te informeren. Verder beschrijven wij hier de grootste en belangrijkste natuurgebieden en het Nationaal park De Meinweg, die allen gelegen zijn binnen het Grenspark. Hiermee krijgt U een indruk van het prachtige natuurlandschap in deze regio en misschien een idee om hier te fietsen en wandelen.

De ligging van de info- en bezoekerscentra (natuurgebieden) wordt op de kaart zichtbaar door het positioneren van de muis op de desbetreffende link.
Door het klikken op de link wordt meer informatie aangeboden.

In het Duits-Nederlands Grenspark Maas-Swalm-Nette liggen aan weerszijden van de grens bijna 10.000 ha natuurgebieden en vogelbeschermingsgebieden. De gebieden variëren van extreem vochtig en voedselrijk in het Maasdal en in de beekdalen tot extreem droog, zandig en voedselarm op de hoger gelegen terrassen.
De grootste natuurgebieden worden hier kort beschreven. De fietsroutes en wandelpaden die door deze natuurgebieden lopen bieden een uitstekende gelegenheid deze mooie gebieden te leren kennen.
Op de pagina "Waar zijn kaarten verkrijgbaar?" wordt het kaartenmateriaal toegelicht.
In het Duits-Nederlands Grenspark Maas-Swalm-Nette ligt een grote aantal boerderijen die naast hun landbouwactiviteiten ook verschillende andere diensten en activiteiten aanbieden.
Hier vindt u wat de agrarische sector in het Grenspark Maas-Schwalm-Nette voor bewoners en bezoekers grensoverschrijdend te bieden heeft - boerderijen met vakantiewoningen of zit- en slaapkamers, boerderijcampings, boerderijwinkels, boerderij- dagcafés- of restaurants en paardenpensions.
Ontdek zelf waar u op de boerderij boodschappen kunt doen, waar u lekker kunt eten en waar u een mooie vakantie of een lang weekend kunt doorbrengen. En dat natuurlijk op de boerderij...

naar de top van deze pagina