Terug naar de homepage van Henri Floor 1e Plus WandelVierdaagse van Alkmaar, alle informatie bij elkaar.

Dit is het wapen van Alkmaar. Algemeen: Inleiding
Van 27 t/m 30 juni 2007 vindt de 1e Plus WandelVierdaagse van Alkmaar plaats. Bij deze wandelvierdaagse is er een grote verscheidenheid aan afstanden. Elke deelnemer is vrij in de te kiezen afstand. Opzet is dat elke dag dezelfde afstand wordt gewandeld.
Wandelaars hebben de keuze uit routes van 7,5; 12,5; 20; 30 en 40 km. Nordic walkers kunnen kiezen uit de afstanden van 7,5 en 20 km. De genoemde afstanden kunnen dagelijks iets afwijken.

Le Champion en de Stichting Sportwandel School bieden heel bewust de unieke gelegenheid om tijdens deze Plus WandelVierdaagse Alkmaar ook voor korte afstanden te kiezen. Wij stellen zo een grote groep wandelaars, waarvoor 20 km en verder gewoon te lang is, in staat om ook eens een Vierdaagse wandelhappening van nabij mee te maken. We zijn benieuwd of dit gaat aanslaan.
Natuurlijk mag het nordic walken, als nieuwe loot aan de wandelstam, niet ontbreken bij dit evenement. Speciaal voor deze groep wandelaars worden er een aparte 7,5 en 20 km georganiseerd.

Onderscheidend bij deze WandelVierdaagse is dat er in het voortraject voor belangstellenden ook trainingen voor zowel wandelen met Start2Walk als nordic walkers met Start to Nordic Walk worden aangeboden om optimaal voorbereid van start te gaan.

Doelstelling van deze Plus WandelVierdaagse Alkmaar is dat de gezelligheid hoogtij viert in een sportieve entourage. Dit in combinatie met het wandelen van fraaie routes die allerlei verschillende aspecten van de fraaie omgeving rond Alkmaar naar voren brengen. Ook zal de verzorging van de deelnemers in de algehele organisatie een belangrijke plaats innemen.
Kortom: de Plus WandelVierdaagse Alkmaar moet een sfeervol en onvergetelijk wandelfeest en happening worden.

startlocaties Algemeen: Programma
De week van de 1e Plus WandelVierdaagse Alkmaar staat natuurlijk in het teken van het wandelen, maar ook in het teken van veel festiviteiten in en rondom Alkmaar. In een notendop presenteren wij u hieronder een overzichtelijk programma. Vanzelfsprekend kunt u per dag meer informatie over het parcours lezen elders op de website.

Programma Vierdaagse Week

Dinsdag 26 juni
Deelnemers stellen wij in de gelegenheid om tussen 17.00 uur en 20.00 hun stempelkaart voor de eerste wandeldag af te halen op het Waagplein in Alkmaar. Tevens bent u daarbij van harte welkom bij de officiële opening van de wandelvierdaagse door de heer J.C. Meijer, wethouder sport in Alkmaar. Deze vindt plaats om 19.00 uur. De horeca van Alkmaar biedt u tevens deze muziek aan op het Waagplein tussen 17.00 en 21.00 uur.

Woensdag 27 juni
Duinen- en Strandroute met festiviteiten in het centrum van Bergen voor alle deelnemers. Om 7.00 uur zal bij startplaats De Meent het officiële eerste startschot klinken bij de 40 kilometer.

Dit is het wapen van Bergen Noord-Holland. Donderdag 28 juni
Schermerroute mét festiviteiten en aangeboden een lunch voor alle deelnemers in het Museum Broeker Veiling.
Dit is het wapen van Heiloo.
Vrijdag 29 juni
Beemsterroute mét festiviteiten voor de 30 en 40 kilometer wandelaars in De Beemster. De kortere afstanden kunnen deze dag genieten van de gezelligheid in Heiloo.

Zaterdag 30 juni
Geestmerambachtroute met voor alle deelnemers een feestelijke intocht via de binnenstad van Alkmaar; verzamelplaats Molen van Piet en optredens en gezelligheid op het Waagplein.


WandelVierdaagse Menu
Een speciaal Vierdaagse Menu voor deelnemers en partners, vrienden en anderen aangeboden door veel horeca gelegenheden in Alkmaar. Van dinsdag 26 t/m zaterdag 30 juni kunt u genieten van een Vierdaagse Menu voor slechts € 19,50. De samenstelling van dit bijzondere menu varieert dagelijks en zelfs per restaurant!

De restaurants die het Vierdaagse Menu aanbieden zijn:
- De Notaris
- Demi’s
- Henry’s
- De Bios
- Het Hof van Alkmaar
- Het eetpaleis
- De Studio
- De Kaasdrager
- Het Gulden Vlies

De restaurants kunt u herkennen aan de speciale 1e Plus WandelVierdaag

Algemeen: Informatie Alkmaar
Alkmaar is gelegen in een typisch Hollands polderlandschap, dichtbij een groot natuurgebied met duinen, strand, bos en overal water. De erfenis van een rijk en roemrucht verleden is nog altijd volop aanwezig in de gezellige binnenstad. De singels en grachten met hun karakteristieke ophaalbruggen, de vele monumenten, de oude gevels en de smalle winkelstraatjes geven de binnenstad een bijzondere sfeer. Alkmaar is niet voor niets de tweede winkelstad van Nederland!

Alkmaar is een middelgrote stad met 94.000 inwoners. De Alkmaarders zijn trots op hun Canadaplein, het gloednieuwe cultuurplein waar vijf grote cultuurinstellingen een breed aanbod aan cultuur verzorgen. Ook voor toeristen is Alkmaar een geliefde trekpleister. Uiteraard vanwege de kaasmarkt, die jaarlijks duizenden mensen vanuit de hele wereld trekt, maar ook vanwege de nabijheid van strand en duinen.

Alkmaar is het kloppend hart van Noord-Holland-Noord

Algemeen: Historie Alkmaar
De nederzetting Alkmaar dateert uit de 10e eeuw. Op een hoog gelegen zandrug ontstond destijds een bescheiden dorpje rondom een houten kapel. Het is de plek waar tegenwoordig de Grote Kerk staat.

De hoge zandgronden waarop Alkmaar lag, waren omgeven door water en moerassen en daaraan ontleent de stad haar naam: voorheen heette zij namelijk Alk-meer ofwel modderwater.

De burcht op het stadswapen is ontleend aan een kasteel dat in de 11e eeuw Alkmaar verdedigde: kasteel Torenburg. Het kasteel lag ongeveer op de hoogte van de huidige Friesebrug en is in de 14e eeuw verdwenen.

Alkmaar werd een stad toen het bestuur in 1254 stadsrechten verkreeg. In 2004 is dat feit feestelijk herdacht. De stad had het recht zich te verdedigen en legde stadsmuren aan. Buiten de stad kwamen burchten te liggen (nu Oudorp) die uiteindelijk onderdeel vormden van de Westfriese Omringdijk. Hiermee werden de opstandige West friezen in de 13e en 14e eeuw in bedwang gehouden.

Alkmaar groeide in omvang en op het financiële gebied. Het werd al snel een belangrijk handelscentrum van de regio en de stad beleefde in de 16e en 17e eeuw haar gouden tijden.

Algemeen: Organisatie
De organisatie van deze 1e Plus WandelVierdaagse Alkmaar is in handen van de Stichting Sportevenementen Le Champion in samenwerking met de Stichting Sportwandelschool.

Onafhankelijk van elkaar ontwikkelden de Stichting Sportevenementen Le Champion en de Stichting Sportwandelschool het idee een wandelvierdaagse vanuit Alkmaar te gaan organiseren. Beide organisaties hadden grootse plannen waaraan de Gemeente Alkmaar alle medewerking wilde verlenen wanneer beiden bereid zouden zijn met betrekking tot deze vierdaagse tot een samenwerkingsverband te komen. Het resultaat is nu een ambitieuze vierdaagse waaraan gezamenlijk hard gewerkt wordt om tot een prachtig evenement voor veel wandelliefhebbers te komen.


Le Champion
De Plus WandelVierdaagse Alkmaar is slechts één van de vele evenementen van Le Champion. Naast deze nieuwe vierdaagse organiseert Le Champion jaarlijks twee andere grote wandelevenementen t.w. de Egmond Wandel Marathon in de maand januari (14.000 deelnemers) en de Dam tot Dam Wandeltocht in de maand september (9.200 deelnemers).
Naast het organiseren van wandelevenementen is Le Champion bekend geworden door haar fiets- en hardloopevenementen die tot de grootste van Nederland behoren. De Egmond Halve Marathon, de ATB strandrace Egmond-Pier-Egmond, de Ronde van Noord-Holland, Luik-Bastenaken-Luik, Dam tot Damloop en de ING Amsterdam Marathon zijn daarvan de grootste en bekendste. Le Champion organiseert echter niet alleen massale evenementen. Per jaar worden er zo'n 200 kleinere fietstochten georganiseerd. Deze tochtjes variëren van Avondtochtjes van 30 kilometer, speciaal bestemd voor de recreatieve fietser, tot prestatieve fietstochten van 150 kilometer en meer. Voor de recreatieve fietser organiseert Le Champion bijvoorbeeld ook de Dagfietsvierdaagse vanuit Schoorl. Ook de prestatieve fietser wordt bij Le Champion niet vergeten. Zo wordt er bijvoorbeeld jaarlijks een 'Rondje' IJsselmeer gereden van 275 kilometer. Een andere bekende tocht is de Ronde van Nederland, waar in vier dagen 1.000 kilometer wordt gefietst. Ondanks deze grote ritten, die vaak veel publiciteit krijgen, bestaat het overgrote deel van de Le Champion-activiteiten uit recreatieve evenementen voor mensen die in eigen omgeving actief willen zijn.

Le Champion is ook bekend om haar buitenlandse fietsevenementen. Zo wordt niet alleen de toerklassieker Luik-Bastenaken-Luik in het buitenland georganiseerd maar zijn er jaarlijks een tiental fietsvakanties naar diverse landen in Europa maar ook daarbuiten. Voor 2007 staat er bijvoorbeeld ook een mountainbiketocht door Nepal op het programma alsmede wordt de organisatie van een wandelvierdaagse op Bali voorbereid.
Le Champion geeft voor haar ruim vierduizend leden maandelijks een cluborgaan De Championner uit, waarin uitgebreide informatie over fietstochten en trimlopen is vermeld. Voorts worden tal van verslagen opgenomen van binnen- en buitenlandse evenementen.

De kosten van het lidmaatschap van Le Champion bedragen € 32,- per jaar. Hiervoor ontvang je maandelijks De Championner, het clubblad van Le Champion, en kan je aan Le Champion-evenementen deelnemen tegen clubtarief en in sommige gevallen zijn deze zelfs gratis. Voor inwonende gezinsleden bedragen de kosten van het lidmaatschap € 6,50 (zonder blad).

Algemeen: Vrijwilligers
Veel vrijwilligers zijn in touw om de 1e Plus WandelVierdaagse Alkmaar tot een succes te maken. Zowel in de voorbereiding als op de dag zelf zijn enkele honderden vrijwilligers nodig om diverse taken te vervullen. Assistentie bij het parkeren, helpen bij de stempel- en verzorgingsposten, het bezetten van een post langs het parcours, het inrichten van start en finishplaatsen zijn slechts enkele van de taken waarvoor vrijwilligers nodig zijn.Verenigingen die op deze manier ook bij de Plus WandelVierdaagse Alkmaar betrokken willen worden zijn van harte welkom. Zij ontvangen voor de inzet van hun vrijwilligers ook een vergoeding voor de clubkas.

Wil je dit jaar één of meerdere dagen gedurende deze vierdaagse tussen 27 en 30 juni de sfeer optimaal meeleven en ook de handen uit de mouwen steken, meld je dan aan als vrijwilliger. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een aanmeldingsformulier waarop je je voorkeurstaken voor de dag zelf (en evt. in de voorbereiding) kunt aangeven. Naast een lunchpakket en een aantal consumptiebonnen ontvangen alle medewerkers het Plus Vierdaagse Alkmaar T-shirt 2007.

parkoers dag 1:
startlocatie dag 1 parkoers dag 1

Het centrum van Bergen is deze dag het feestelijke middelpunt waar alle wandelaars samenkomen. De wandelaars van de 7,5 km en 12,5 km lopen vanuit Alkmaar een landelijke, min of meer rechtstreekse route naar Bergen. De wandelaars van de 20 km, 30 km en 40 km lopen na vertrek via de Egmondermeer naar Egmond aan de Hoef, langs Slotruïne en kerk, langs Karmel-klooster naar ingang Noordhollands Duinreservaat, via Bloedweg naar Egmond aan Zee. In Egmond aan Zee langs vuurtoren en Noord-Boulevard en vervolgens via Noordzeestrand naar Bergen aan Zee.
In Bergen aan Zee vervolgen de 30 km en 40 km wandelaars de route langs strand tot De Kerf respectievelijk Camperduin en volgen daarna routes door de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer, langs de Berenkuil naar het centrum van Bergen.
De 20 km wandelaars volgen het wandelpad door het Noordhollands Duinreservaat en het Bergerbos naar Centrum Bergen. Vanaf centrum Bergen loopt terugroute door poldergebied naar Alkmaar.

parkoers dag 2:
parkoers dag 2 startlocatie dag 2


Museum Broeker Veiling in Broek op Langedijk is deze dag het feestelijke middelpunt waar alle wandelaars samenkomen. De wandelaars van de 7,5 km en 12,5 km komen na vertrek direct in het fraaie molengebied Oudorperpolder en lopen langs het landelijke Sint Pancras naar de Broeker Veiling. De wandelaars van de 20 km, 30 km en 40 km lopen vanuit Oudorp naar de karakteristieke Kippenbrug waar zij over de Westfriese Omringdijk de Schermer bereiken.
In Oterleek wordt de bekende Molen De Otter gepasseerd. De 20 km passeert daarna het karakteristieke centrum van dit dorp en gaat langs de Stad van de Zon in Heerhugowaard naar Broek op Langedijk.
De 30 km en 40 km volgt de Schermerringvaart en bereikt langs de drie molens het plaatsje Rustenburg. Een landelijke route langs de Oostdijk en de fraaie Berkmeerpolder (40 km) met tal van bezienswaardige molens brengt deze wandelaars via de Molenweg naar Heerhugowaard-Noord. Langs het Rijk der Duizend Eilanden in Langedijk wordt daarna de Broeker Veiling bereikt. Op de terugweg wordt het landelijke Sint Pancras en het molengebied van de Oudorperpolder aangedaan.

parkoers dag 3:
parkoers dag 3 startlocatie dag 3

Winkelcentrum 't Loo in Heiloo is deze dag het feestelijke middelpunt waar alle wandelaars van de 7,5 km; 12,5 km en 20 km samenkomen. De Klaterbuurt in de Beemster is het feestelijke middelpunt voor de wandelaars van de 30 km en 40 km. De wandelaars van de 7,5 km en 12,5 km volgen deze dag routes waarin Landgoed Nijenburg en het Heilooër Bos centraal staan.
De wandelaars van de 20 km volgen een landelijke route over de Boekelermeerweg en door de Groot-Limmerpolder naar Akersloot. Aldaar wordt het Noord-Hollandpad gevolgd met fraaie uitzichten op het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Langs Gemaal 1879 wordt naar Limmen gelopen en via de Kapel Onze Lieve Vrouwe ter Nood naar het centrum van Heiloo.
De wandelaars van de 30 km en 40 km volgen de Schermer- en Beemsterroute door typische dorpjes als Zuidschermer, Driehuizen, West-Graftdijk naar De Rijp met karakteristiek raadhuis en het werelderfgoed de Beemster. Aldaar in de Klaterbuurt is het feestelijke verzamelpunt. Via het uiterst fraaie Noord-Hollandpad dwars door de Eilandspolder en Grootschermer wordt terug gelopen naar Alkmaar.

parkoers dag 4:
parkoers dag 4 startlocatie dag 4

Alle wandelaars volgen deze dag een route over de befaamde kasseienweg Munnikenweg langs de molens van de Oudorperhout. De afstanden van 20 km, 30 km en 40 km lopen in noordelijke richting daarna door tot recreatiegebied Geestmerambacht. Vervolgens passeren de 30 en 40 km wandelaars het gebied van Warmenhuizen en gaan de 40-km lopers door tot Tuitjenhorn en Eenigenburg.
Via de Westfriese Omringdijk (met tal van wisselende vergezichten op polders en duinen) komen alle afstanden daarna samen in Koedijk en passeren de beroemde Koedijkervlotbrug.
In Alkmaar bij het Stadskantoor verzamelen alle afstanden op de Stadswallen waarna bij de Molen van Piet op het Ritsevoort een intocht achter drumbands dwars door het centrum langs de Grote Kerk en via de Langestraat naar het Waagplein wordt gehouden.

Parcours: Stempel/verzorgingspunten
De stempel- en verzorgingsposten onderweg zullen uitgebreid worden ingericht. Dit zodanig dat de wandelaar daar alle faciliteiten vindt die van een rustplaats mag worden verwacht.
Allereerst zullen op deze posten voldoende toiletten worden geplaatst. Datzelfde geldt voor zitgelegenheid zodat men even de benen kan strekken.
Op deze posten zal ook een Rode Kruispost worden ingericht.
Op de stempelposten moet de gezelligheid hoogtij vieren. Muziek zal aanwezig zijn of mogelijk ook artiesten.
De deelnemers ontvangen op de verzorgingsposten op nader te bepalen wijze koek en zopie.


Parcours: Entourage
De route en ook de stempelposten zullen een feestelijke sfeer uitstralen. De Plus WandelVierdaagse Alkmaar is een sportief wandelfeest en dat zal ook worden uitgedragen.
De bewoners langs de parcoursen zullen worden benaderd daar een bijdrage aan te leveren. De vlag uithangen, muziek maken of het verstrekken van water: al deze facetten dragen bij aan het welslagen van dit evenement.

Parcours: Touristische Informatie
De Stadswal
Onder dreiging van het naderende leger van Alva werd in 1573 gehaast begonnen met de verbetering van de oorspronkelijke stadsmuren. Naar "modern" Italiaans ontwerp werden aarden wallen met grote aarden bolwerken, of bastions, aangelegd gecombineerd met brede Hollandse singelgrachten. De zuidelijke en westelijke wallen waar de vierdaagse wandelaars de laatste dag hun intocht lopen, waren binnen drie maanden voltooid. Toen men aan de noordzijde wilde beginnen, verschenen de Spanjaarden die het begin van het Spaanse beleg inluidden.
Uiteindelijk werden de aanvallen van de Spanjaarden meerdere malen afgeslagen en dropen ze langzaamaan af. Op 8 oktober bleken ze definitief vertrokken; Alkmaar de victorie.


De Alkmaarse Kaasmarkt
De vrijdagse Kaasmarkt op het Waagplein vormt een prominent onderdeel van de Alkmaarse bedrijvigheid. Sinds 1365 worden hier al kazen gewogen en lang werd gedacht dat het kaasdragersgilde sinds 1622 zou bestaan. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat de oudst bekende "Ordonnantie op de kaasdragers" al van zondag 17 juni 1593 dateert. Sindsdien wordt de kaasmarkt van de eerste vrijdag in april tot de eerste vrijdag in september van 10.00 tot 12.30 uur gehouden. De markt gaat onder alle weersomstandigheden door.

De markt is een serieuze aangelegenheid voor producent en handelaar en een boeiend schouwspel voor de honderdduizenden bezoekers die dit evenement jaarlijks bezoeken. Voordat de toeschouwers de handel in het "Hollands goud" kunnen bekijken, hebben de kaaszetters onder leiding van de marktmeester 's morgens in alle vroegte al 30.000 kazen in lange rijen op het Waagplein gezet. Het keuren, bekloppen en proeven door de keurmeesters, het loven en bieden van de handelaren en het wegen van de kazen door de kaasdragers in het Waaggebouw, vormen in feite het sluitstuk van de vrijdagse kaasmarkt. Rondom de markt wordt ook nog een ambachtenmarkt en kunstmarkt gehouden. De laatste dag van deze vierdaagse zal op zaterdag de intocht naar het Waagplein leiden.

Westfriese Omringdijk
Op de 2e en 4e dag van de Plus WandelVierdaagse zijn zeer aantrekkelijke delen van de Westfriese Omringdijk in de routes opgenomen. Het ontstaan van het Noordhollandse Landschap is een boeiend verhaal van een voortdurend gevecht tegen water. De vele fraaie dijkjes en poldertjes herinneren daar nog aan. Zo'n achthonderd jaar geleden al lukte het de bewoners van het toen zeer drassige gebied om een groot stuk ervan te beschermen met een ring van dijken: de Westfriese Omringdijk. Tegenwoordig is die ring met al zijn herkenbare littekens van een moeilijke strijd, als een (grotendeels slapend) landschapsmonument in het hart van Noord-Holland-Noord nog steeds te bewonderen. Met zijn 126 kilometer slingert hij door het ingepolderde land, langs het IJsselmeer en historische steden als Enkhuizen en Hoorn en ook door een deel van Alkmaar ten noorden van het Noordhollands Kanaal. De kruin van de dijk, op vrijwel de hele lengte goed
begaanbaar, geeft een schitterend zicht op het landschap. Hier en daar torent het dijklichaam
zelfs zo hoog uit boven het omliggende land, dat de wandelaar het gevoel krijgt er boven te zweven.
Een sensatie !

Karmel-klooster (1e dag)
Het voormalige karmelietessenklooster (rijksmonument) werd in 1931 gebouwd naar ontwerp van architect C. van Moorsel in een traditionalistische hoofdvorm met functionalistische stijlelementen. Vier haaks op elkaar geplaatste vleugels omsluiten een binnenhof. Een muur beschermt het gebouw, de tuin en de oorspronkelijke zusterbegraafplaats van de buitenwereld af. In 1997 is de functie van het klooster opgeheven. Het is daarna verbouwd tot huisartsenpraktijk en woning voor particulieren. Het gebouw kan niet bezichtigd worden.

Groot-Limmerpolder (3e dag)
De Groot-Limmerpolder bestaat ondermeer uit het natuurgebied Limmerdie waar de weidevogelbescherming samengaat met moderne melkveehouderijen. De grond heeft agrarische doeleinden maar door een uitgestelde maaidatum krijgen weidevogels de tijd om hun eieren uit te broeden en hun jongen groot te brengen. Dankzij veel inspanningen van boeren en natuurbeschermers zijn veel soorten weidevogels te zien zoals grutto, tureluur, scholekster en diverse soorten eenden. In de winter trekken vooral smienten, ganzen en zwanen voor tijdelijk verblijf naar dit gebied.

Alkmaarder- en Uitgeestermeer
Het Alkmaarder- en het Uitgeestermeer zijn ontstaan in de 17e eeuw na de inpoldering van het Noordzee-estuarium. Zij vormen het laatste stukje aaneengesloten water van ca. 660 ha dat is overgebleven van het grote complex van binnenzeeën dat een groot deel van Noord-Holland eens besloeg. Eb en vloed hadden vrij spel en zorgden voor spannende tijden.

Kapel Onze Lieve Vrouwe ter Nood
Het bedevaartcomplex OLV ter Nood is in de huidige vorm in 1912 aangelegd. In de oorsprong gaat het complex terug naar de Middeleeuwen. Al in 1409 stond hier een Mariakapel en was er een put met geneeskrachtig water genaamd Runxputte. Later werden van overheidswege bedevaarten tegengewerkt en in 1830 definitief verboden. Begin 20e eeuw zijn de waterput en de fundamenten van de kapel teruggevonden hetgeen leidde tot een nieuwe bloei van het bedevaartsoord.

Landgoed Nijenburg
Landgoed Nijenburg bestaat uit een landhuis met koetshuis en portierswoning, een tuin, bossen, stolpboerderijen en weilanden. Het is dit goed bewaard gebleven geheel van natuur en cultuurhistorie dat Nijenburg zo bijzonder maakt. Vereniging Natuurmonumenten richt zich op het behoud daarvan. Het landgoed ligt op een oude strandwal. Aan het begin van de 18e eeuw is het parkbos aangeplant. Voor die tijd lagen er kleine akkervelden die door aarden wallen van elkaar waren gescheiden en op veel plaatsen in het bos zijn deze wallen nog duidelijk zichtbaar. Het landhuis dateert uit 1709. Opvallend is de zichtas die vanuit het landhuis naar het westen loopt. Deze as is zondanig aangelegd dat de bewoners op de langste dag van het jaar de zon zien ondergaan.

Deelnemers: Herinnering
Medaille
Bij de finish op de vierde dag op het Waagplein tijdens een feestelijke ontvangst ontvangen alle deelnemers die de vierdaagse hebben volbracht een speciale vierdaagsemedaille als herinnering.
Koop een Asics Vierdaagse Alkmaar wandelshirt
Voor de deelnemers zal een speciaal Asics Vierdaagse Alkmaar wandelshirt worden ontworpen. Het betreft hier een 180 grams katoenen wandelshirt van hoogwaardige kwaliteit, dat in beperkte oplage zal worden aangeboden. Het wandelshirt kan bij inschrijving worden besteld en kost 16,00 euro (incl BTW). Het shirt is verkrijgbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL.
Plus WandelVierdaagse Alkmaar DVD
Voor 20,00 euro (inclusief portokosten) ontvang je bij bestelling een dvd met een unieke registratie van deze 1e Plus WandelVierdaagse Alkmaar 2007. Vele aspecten van dit evenement zullen in deze reportage naar voren komen. Je kunt deze dvd bestellen bij inschrijving. Toezending volgt binnen enkele weken na het evenement.

Bereikbaarheid & Verblijf: Buspendel
Buspendel van NS-station naar startplaatsen
Tijdens de 1e Plus WandelVierdaagse Alkmaar kan door alle deelnemers kosteloos gebruik worden gemaakt van de buspendel vanaf het NS-station Alkmaar naar de startplaatsen. De bussen vertrekken aan de achterkant van het NS-station. Medewerkers van Le Champion staan bij het vertrekpunt van de bussen. Om gebruik te kunnen maken van de buspendel dient u uw stempelkaart van de betreffende wandeldag als bewijs van toegang te laten zien.
- Woensdag 27 juni
Vertrektijden vanaf NS-station Alkmaar naar IJshal De Meent:
6.30 uur, 7.00 uur, 7.30 uur, 8.00 uur, 8.30 uur, 9.00 uur, 9.30 uur.

- Donderdag 28 juni
Vertrektijden vanaf NS-station Alkmaar naar Wijkcentrum De Oever in Oudorp:
6.30 uur, 7.00 uur, 7.30 uur, 8.00 uur, 8.30 uur, 9.00 uur, 9.30 uur.

- Vrijdag 29 juni
Vertrektijden vanaf NS-station Alkmaar naar het DSB stadion:
6.30 uur, 7.00 uur, 7.30 uur, 8.00 uur, 8.30 uur, 9.00 uur, 9.30 uur.

- Zaterdag 30 juni
Vertrektijden vanaf NS-station Alkmaar naar Sportcentrum Oosterhout:
6.30 uur, 7.00 uur, 7.30 uur, 8.00 uur, 8.30 uur, 9.00 uur, 9.30 uur.

Buspendel van finishplaatsen naar NS-station
Op de eerste drie wandeldagen zullen er tussen 15.00 en 17.00 uur pendelbussen rijden vanaf de verschillende finishplaatsen naar het NS-station. De vierde dag finisht u op het Waagplein. Dit ligt op loopafstand van zowel het NS-station als Sportcentrum Oosterhout.

Buspendel 7,5 km
Deelnemers aan de 7,5 km (Wandelaars én Nordic Walkers) lopen een enkele route van 7,5 km naar een sfeervol en gezellig eindpunt. Op dit eindpunt zullen dagelijks diverse festiviteiten plaatsvinden. Op de eerste drie wandeldagen kunt u op vertoon van uw stempelkaart kosteloos gebruik maken van de buspendel naar de grote start- en finishplaats van die dag. De buspendel rijdt tussen 13.00 en 15.00 uur.

Bereikbaarheid & Verblijf: Parkeren
Parkeergelegenheid
Deelnemers die met de auto komen, kunnen bij de start- en finishplaatsen de auto kosteloos parkeren. Bij zowel IJshal De meent (startplaats op dag 1) als bij het DSB stadion (startplaats op dag 3) zijn ruime parkeermogelijkheden. Bij Wijkcentrum De Oever in Oudorp (startplaats op dag 2) en bij Sportcentrum Oosterhout (startplaats dag 4) kunt u zowel bij de startplaats parkeren als ook en in de omliggende buurt. Ook hier is het kosteloos parkeren.

Voor deelnemers die met de fiets komen zijn er dagelijks mogelijkheden om bij de start- en finishplaatsen de fiets te stallen.

Extra: Wandel Expo
Bezoek de Wandel Expo
Gedurende de eerste drie dagen van de 1e Plus WandelVierdaagse Alkmaar kunt u een bezoek brengen aan de bruisende Wandel Expo. De Wandel Expo wordt speciaal voor alle deelnemers gehouden op de start en finish locaties en is vrij toegankelijk voor een ieder. Op de Wandel Expo zal het bruisen van gezelligheid. Onze sponsoren die mede de wandelvierdaagse mogelijk maken presenteren zich op de expo, evenals leveranciers die actief zijn in de wandelsport.

Kom dus naar de Wandel Expo en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de laatste trends op het gebied van de wandelmode, uiterlijke en innerlijk verzorging van ons lichaam en allerlei leuke dingen op het gebied van wandelen, recreatie en ontspanning

Openingstijden Wandel Expo:

Woensdag 27 juni
7.00 - 17.00 uur: IJshal de Meent

Donderdag 28 juni
12.00 - 17.00 uur: Wijkcentrum De Oever in Oudorp

Vrijdag 29 juni
12.00-17.00 uur: DSB stadion

Graag tot ziens op de Wandel Expo !

Exposanten van de Wandel Expo:

Exposanten die zich graag willen presenteren op de Wandel Expo verzoeken wij u contact op te nemen met Truus van Amstel tel. 06 51363945.

Extra: Stadsfeesten
Alkmaar zal deze laatste week van de maand juni duidelijk in het teken staan van deze wandelvierdaagse. De middenstand organiseert diverse activiteiten terwijl op de lange zomerse avonden de terrassen op het Waagplein tot ver in de (hopelijk) zwoele avonden een verblijf waard zijn.

Muziekgroepen zullen in het centrum van Alkmaar voor een gezellige sfeer zorgen.
Streven is de vierdaagsegangers niet alleen overdag tijdens het wandelen maar ook op de lange avonden een plezierige week te bezorgen.
De laatste middag en avond zal tijdens een afsluitend blarenbal met heimwee deze week worden afgesloten en met nieuw verworven vrienden plannen worden gemaakt in 2008 zeker ook aan de 2e editie van de Plus WandelVierdaagse Alkmaar te gaan deelnemen.

naar de top van deze pagina