Alternatieve Apeldoornse- en Nijmeegse vierdaagse

De laatste dag van onze 4-daagse, vrijdag 23 juli 2021, liepen we dag 3 van de alternatieve Apeldoornse 4-daagse. Na de start liepen we spoedig langs de Orderbeek. Door de vele begroeiing was de beek vaak niet te zien. Daarna dwaalden we een tijdlang door Het Willemsbos overgaand in het Orderbos.

Op een 3-sprong moesten we RD. Het ene pad liep naar links. Het andere pad liep naar rechts. Wij besloten het linker pad te nemen. Na een paar 100 m kwamen we erachter dat we het andere pad hadden moeten nemen. Net toen we besloten om terug te lopen, sloeg een smal pad RA. Wij besloten dat te volgen omdat dit waarschijnlijk sneller op de officiële route zou uitkomen. Dit duurde echter langer dan verwacht, maar het was wel een mooi smal pad.

Bij een picknickbank troffen we 2 dames die een route vanuit stadspark Berg en Bos volgden. Zij schoven op de picknickbank opzij zodat wij erbij konden zitten. We betraden het Kroondomein Het Loo en op toegangsbordjes stond dat de toegang verboden was van half september tot eind december. Dat had volgens ons te maken met het jachtseizoen. Meestal staan bordjes met teksten dat het verboden is tijdens het broedseizoen

Voordat Hoog Soeren werd bereikt zagen we, in het wild, 3 wilde zwijnen lopen. Bij restaurant No. 15 te Hoog Soeren, ook hotel Hoog Soeren, hadden we de grote rust. Nu volgden we een tijdlang parallel de Soerenseweg. Na het Kruisjesdal Hoog Soeren voerde de route over een zeer groot grasveld. Het leek wel wat op een almweide. In stadspark Berg en Bos kwamen we nog langs een afgerasterd gebied met wilde zwijnen. Door het Orderbos werd de finish bereikt.

Het waren vier mooie wandeldagen geworden met droog weer en met temperaturen tussen de 20 en 24 graden. Het viel ons op dat heel veel trajecten tegengesteld liepen ten opzichte van de reguliere vierdaagse. Maar het was daarom niet minder mooi. Wij danken de organisatie hartelijk voor het beschikbaar stellen van deze wandelroutes.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor