Alternatieve Apeldoornse- en Nijmeegse vierdaagse

Ook op woensdag 21 juli 2021 werd de start rond half negen verlaten. Nu liepen we ook dag 2 van de alternatieve Apeldoornse 4-daagse in de hoop dat we andere 4-daagse lopers van zowel de alternatieve Apeldoornse- als de alternatieve Nijmeegse 4-daagse zouden zien maar ook deze dag troffen we niemand die deze route liep. Wel stonden elke dag bij de start meerdere auto’s. Maar die waren vermoedelijk van eerder vertrokken wandelaars. Ook na afloop van elke dag stonden achter onze auto meerdere auto’s ten teken dat wij niet de enige waren die deze 4-daagse liepen.

Na het Orderbos liepen we door Stadspark Berg en Bos. Op 3 km liepen we langs restaurant De Bosvijver. Deze ging pas om 11 uur open. Iets verderop was tankstation Berg en Bos en daar konden we koffiedrinken.

Verder liepen we in de richting van Hoog Soeren. De route kwam deze dag niet door het centrum van Hoog Soeren. Nabij Hoog Soeren wilden we op een bankje rusten. Maar dan moest de route er wel langs komen. We raadpleegden de alle-bankjes-app en zagen, dat als we iets om liepen we langs een bankje zouden komen. Het was wel een bankje zonder leuning, maar het was beter dan niets.

Daarna liepen we langs de parkeerplaats van uitspanning Juliana toren. Een kort traject liep samen met de route van de parkeerplaats naar uitspanning Juliana toren. Op het meest noordoostelijke punt van onze dagwandeling hadden we een rust bij Bastion hotel Het Loo. We lieten ons de koffie hier goed smaken.

Deze rust werd verlaten langs het 30 april 2009 monument en het monument van de-man-met-de-2-hoeden. Niet veel later kwamen we langs een Fletcher hotel waar ook een rustmogelijkheid was. Met de terugweg liepen we wederom door stadspark Berg en Bos. Nu kwamen we langs een afgerasterd gedeelte waar wilde zwijnen in vertoefden. We zagen een echtpaar-wilde-zwijnen met een jonkie. Ook deze dag bleef het, net als de andere wandeldagen droog.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor