Foto's na afloop van de tocht alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor Rondwandeling Oostkapelle

Op zaterdag 24 december 2016 besloten wij wandeling nummer 510 van de Groene Netwerk Wissels te lopen. De officiële start was vanuit de Dorpsstraat te Oostkapelle. Omdat de route langs Stayokay Domburg in kasteel Westhove liep, besloten wij de route daar te beginnen omdat dit ook ons overnachtingadres was met Kerstmis.



Omdat het in dit jaargetijde laat licht werd, begonnen wij onze wandeling rond half tien. Als eerste liepen we naar de auto. Daar naartoe was het ongeveer 300 meter lopen. Je mocht de auto niet vlak bij het kasteel parkeren. Zodoende zagen we het kasteel van meerdere kanten en konden dat mooi op de foto vastleggen.

Landgoed Westhove werd in noordelijke richting verlaten. Daarbij kwamen we over een "Romeinse brug". Een informatiebordje gaf aan dat het hier om een folly ging. We kwamen in een bosgebied waar de takken van de bomen allerlei vreemde vormen hadden aangenomen door de harde zeewind. Na bosgebied Westhove dwaalden we door het Berkenbosch.



Bij parkeerplaats De Vier Hoogten verlieten we het bosgebied en liepen over de Duinweg naar de zee. Bij strandpaviljoen De Piraat lieten we ons een Latte Macchiato goed smaken. Binnen stonden enige standbeelden van piraten opgesteld. De vrouwelijke piraat had een diepe inkijk.

De vervolgroute voerde nu 3 km over het strand. Maar na een halve km begon ik het wel heel erg eenzaam te vinden. Want er waren hier helemaal geen andere wandelaars. Het was hier weliswaar een naaktstrand maar voor belangstellende was het nu ook te koud. Nabij het Zeecafé besloten we de duinen in te gaan, want op de GPS hadden we gezien dat daar een weg "naar de bewoonde wereld" liep. Bij een bordje "Verboden Toegang" moesten we echter terugkeren. Toen we naar het Zeecafé terugliepen zagen we twee zeehonden zwemmen. Via strandpaviljoen De Piraat liepen we terug naar parkeerplaats De Vier Hoogten.



Nu volgden we de Vroonweg parallel, overgaand in de Koningin Emmaweg boven Oostkapelle langs. Bij café restaurant Uitspanning Oranjezon hadden we onze tweede binnenrust. Even daarvoor hadden we op een bankje onze lunch verorberd. Hier pakten we de officiële route weer op.

Daar waar de Lijdijkweg overging in de Oranjezonweg voerde de route over het erf van een boerderij. Over een betonweg werd het erf van de boerderij verlaten, althans dat was de bedoeling. Maar over de volle breedte van de betonweg lag een bepaald soort mest. En langs de betonweg was schrikdraad gespannen. Het schrikdraad was zodanig gespannen dat Coos het niet zag zitten om hier overheen te stappen.



Nu liepen we terug naar de Oranjezonweg en volgden deze. Daarna volgden we de Munnikweg tot aan de Dunoweg en hadden nog een rust op een picknickbank. Hoewel we bijna weer op de officiële route zouden komen, besloten we de Dunoweg te volgen om vervolgens verderop over een fietspad weer op de officiële route uit te komen. In het centrum van Oostkapelle hadden we bij café De Babbelaar nog een rust.

Nu was de fut eruit. Daarop besloten we de kortste route terug naar Kasteel Westhove te nemen. Daarbij liepen we over de Oude Domburgse weg en de Domburgseweg. Rond half vier waren we weer terug in kasteel Westhove In totaal liepen we deze dag 15 km Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor