Foto's na afloop van de tocht alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor Over de paarse heide tocht

Op dinsdag 16 augustus 2016 organiseerde OLAT - Wandelen op Dinsdag de Over de paarse heide tocht. De start was vanuit Café Gerrithoeve te Oisterwijk. De wandeling voerde deze dag over Landgoed Rozephoeve, de Kampina met zijn vennen en de Oisterwijkse vennen. De grote rust was in boscafé De Rode Lelie te Oisterwijk. Bij De Rode Lelie ligt een openluchttheater. Wij liepen daar eerst naar toe. Want daar konden we ons lunchpakket verorberen. Daarna gingen we naar het café en bestelden soep, thee, koffie, frisdrank of een biertje. De heide stond mooi in bloei, zodat de naam van deze wandeltocht Over de paarse heide tocht volledig tot zijn recht kwam. Het droge en zonnige weer maakte deze wandeldag tot een groot succes. Er waren ongeveer 50 deelnemers.

De “Gerrithoeve” is al enkele generaties een echt familiebedrijf. Opa en Oma Bakx (Gerrit en Joke) kochten in het jaar 1955 het bedrijf. Het was een melkveebedrijf met 21 hectare grond aan huis. Langs het melkvee, 20 stuks, werden er ook enkele varkens, 50 stuks, kippen, 100 stuks en 2 paarden gehouden. Zo werd ook het gehele gezin van hun eerste levensbehoeften voorzien. Melk van de koeien, vlees van het varken, eieren van de kippen en de paarden waren er om het land te bewerken.
Gerrit en Joke kregen zes kinderen waaronder Riky die in het jaar 1978 samen met haar man Hans Smetsers het bedrijf overnam. Er werd een uitbreiding in de varkenssector gedaan welke uitgroeide naar 160 zeugen en 600 vleesvarkens.
Doorgroei mogelijkheden leken niet realiseerbaar en steeds meer begon het horecabloed te stromen. Vandaar uit is men begonnen met het boerderijterras. Het serveren van een eerlijk stukje vlees, van eigen bedrijf, staat nog steeds hoog in het vaandel. Alles blijft tot op de voet gevolgd, letterlijk van zaadje tot karbonaadje. Hiermee blijft de kwaliteit van onze producten gewaarborgd en kunnen wij daarmee onze gasten voorzien van een heerlijk stukje vlees, waarvan we de afkomst niet verloochenen. Dit wordt onderschreven door het drie maal op rij winnen van de “Lekkerste Gehaktbal van Oisterwijk”. Lokaal opgezette competitie waaraan jaarlijks een twintig tal restaurants uit Oisterwijk deelnemen.
Naast de kwaliteit welke wij leveren met onze producten staat ook de Brabantse gastvrijheid en gemoedelijkheid centraal. Kom gerust een keer langs!

Bij boscafé De Rode Lelie kun je samen met vrienden, familie, kinderen en collega’s genieten van de natuur, rust en ruimte. Het ontbreken van verharde wegen, stoplichten en auto’s maakt dat je jezelf even buiten de bewoonde wereld waant. Kom gezellig een dagje bij ons op vakantie!
De tijd lijkt stil te staan op ons terrein. Wijzelf staan niet stil en zijn bezig geweest met het vernieuwen van ons bedrijf, zonder de authenticiteit hiervan aan te tasten. De natuur en de ongedwongen sfeer zijn er nog steeds. Door het realiseren van een professionele keuken en het verbeteren van het comfort voor onze gasten, kun je hier nu nog meer van genieten!
Iedereen doet er toe bij ons. Jij als gast, je gezelschap, je kinderen, je trouwe viervoeter, de natuur en natuurlijk de medewerkers. Met z’n allen leveren wij een bijdrage aan wat deze plek zo prettig maakt om te bezoeken.


Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor