Foto's na afloop van de tocht alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor 19e Goudse Wandeltweedaagse

Op zaterdag 2 juli 2016 deden wij mee met de eerste wandeldag van de 19e Goudse Wandeltweedaagse die door DES Gouda werd georganiseerd. Rond half negen begaven wij ons op pad. Eerst liepen we wat door buitenwijken en kwamen daarbij langs gemaal Burgvlietkade. Daarna kwamen we door natuurgebied Goudse Hout. Bij restaurant 't Vaantje sloegen we af en volgden de Korssendijk.


Aan onze linkerhand lage talrijke woonboten langs de Elfhoevenplas en aan onze rechterhand lag de Kleine Elfhoeven. Dit was een mooie smalle weg, maar het autoverkeer maakte het er niet leuker op. Na de Korssendijk volgden we een pad langs de Elfhoevenplassen en de Groene Ree.

We kwamen in Reeuwijk, maar lang bleven we daar niet. We liepen onder de A12-snelweg door en over een fraaie maar smalle asfaltweg met autoverkeer liepen we naar Reeuwijk-Dorp. Hier was op 8˝ km de eerste rustpost bij Gasterij Vergeer. Het was hierbinnen erg donker, We vonden dat erg ongezellig en besloten daarop meteen verder te wandelen. Op verschillende huizen zagen we op schoorstenen fraaie windvanen zitten en in een sloot zwom een trots echtpaar zwaan met zes jongen. Door buurtschap Randenburg werd vervolgens Boskoop bereikt.


We staken de Gouwe over via een hoge hefbrug. Over een markt werd Boskoop vervolgens weer verlaten over de Burgemeester Colijnstraat. Langs deze weg stonden talrijke oude huizen. Toen we de Otwegweteringbrug overstaken begon het te regenen. Iets verder was een overdekte toegangsdeur op een woonboot waar we schuilden voor de regen. We hadden wel een poncho bij ons, maar we verwachtten dat de regenbui niet lang zou duren. Na kruising met een spoorlijn volgden we een van de twee mooiste paden van de route, namelijk de Padeschekade. Het riet langs het pad woei over het smalle pad en af en toe was het hele pad onzichtbaar door het hoge riet. We zagen hier enige kanoërs. Op 18 km was bij Grandcafé De Hoek te Boskoop de tweede rustpost. Hier dronken we een kop koffie.


Boskoop werd over het Weteringpad verlaten. We staken de spoorlijn weer over. Daarna dwaalden we in Waddinxveen nog door het Gouwe-bos. Na het station van Waddinxveen bleven we de spoorlijn nog even volgen.

We staken de Gouwe weer over en maakten vervolgens nog een slinger naar speeltuin De Overkant te Waddinxveen voor een laatste rustmogelijkheid op 24 km. Buiten Waddinxveen voerde de route over de Winterdijk. Dit was net zo'n mooi pad als het eerder genoemde Padeschekade. We kwamen bij de A12-nsleweg en volgden deze parallel tot er een geschikte onderdoorgang was. Na de Bloemendaalseweg was het niet ver meer naar de finish.

De 30 km route was 30˝ km lang. Het IVV-nummer was 11546.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor