Drie beken tocht met OLAT vanuit Goirle

Het is al weer even geleden dat ik bij de OLAT op een dinsdag een 20 km tocht heb gelopen. De laatste keer was op 29 maart 2016. Door allerlei omstandigheden was het er niet van gekomen. Als een tocht vlak voor of vlak na een langere wandeltocht valt of een meerdaagse tocht of als code geel wordt voorspeld, dan loop ik die tochtenmeestal niet. Om weer wat in de sfeer te komen besloot ik op dinsdag 28 juni een tocht te lopen, die ik heb uitgezet en die op 11 oktober 2016 gelopen gaat worden. Iedereen kan gratis meelopen. Kijk HIER voor de voorwaarden.

Ik ben deze dag niet al te vroeg begonnen. Ik had nog een vrij-reizen kaartje en dat kaartje was geldig t/m 30 juni. Nadat ik in Utrecht was gearriveerd nam ik per ongeluk een verkeerde trein. Met een vertraging van 1½ uur werd Goirle bereikt. De wandeling werd niet bij de officiële start begonnen. Dat had te maken met het feit dat de startlocatie niet met het openbaar vervoer bereikbaar is. De geplande grote rust was wel goed bereikbaar, dus begonnen we daar met de wandeling.

Er was voor deze dag een maximum temperatuur van 20 graden voorspeld. Maar toen we om 12:45 uur aan de wandeling begonnen was het al 22 graden. Het had de voorgaande weken flink geregend. Maar het parkoers was toch veel natter dan we verwacht hadden. Het was eigenlijk nog natter dan in de voorgaande winter. Naast modderige paden stonden er talrijke grote plassen op de paden en moest vaak door de bermen worden gelopen.

De route werd voor de zekerheid nogmaals opgemeten met de GPS. Ik kwam eigenlijk handen te korten. In elke hand heb ik al een wandelstok. Daarnaast had ik dus ook mijn GPS en een fototoestel bij de hand. En tenslotte moesten de tussenafstanden ook nog op de uitgeprinte routebeschrijving worden geschreven. Daardoor schoot de wandeling ook niet erg op. Bij de officiële startlocatie hadden we deze dag dan de grote rust.

Omdat de route veel door bossen liep, heb ik niet veel foto's gemaakt. Voor de route verwijs ik naar de ingetekende route die u hierboven kunt aanklikken. Rond 6 uur werd de finish bereikt en twee uur later was ik thuis.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor