Foto's na afloop van de tocht alle foto's in het klein van de tocht de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor verjaardagswandeling

Op dinsdag 7 juni 2016 werd mijn verjaardag met Coos en nog drie vriendinnen gevierd met een wandeling van 20 km vanuit Bakkum, gemeente Castricum. Dit jaar ben ik 65 jaar oud geworden en dat mag dan wat uitgebreider worden gevierd. Een van de vriendinnen woont enigszins in de buurt van de startlocatie. Normaliter moet zij ver reizen om met een vergelijkbare wandeling mee te doen. Maar nu koos ik ervoor om daar eens vanaf te wijken.

De basis van deze wandeling was de bos-, duin-, en strandtocht van SV De LAT, die elk jaar op de tweede zaterdag van april wordt georganiseerd. We wilden elkaar deze dag om 10 uur treffen bij Johanna's hof. En dan om half elf starten, na het nuttigen van koffie met gebak. Door verschillende omstandigheden werd de starttijd met een uur vertraagd. Het was deze dag zonnig, droog en warm weer met een maximumtemperatuur van 25 graden.

Vanaf Johanna'shof liepen we eerst over het terrein van camping Bakkum. De bordjes "Bezoekers melden bij de receptie" en "verboden toegang" bij de ingang van de camping kwamen ons niet bekend voor, maar we besloten deze bordjes wel te negeren. Buiten de camping doemde de eerste heuvel op waarover de hoofdroute officieel heenliep. We besloten de heuvel echter links te laten liggen. Want vooralsnog leek het door de warmte een zware dag te worden.

We sloegen af over de Vlewoseweg. Verderop, bij strandslag 36, sloegen we opnieuw af. Opnieuw lieten we een te beklimmen duintop liggen. We kwamen uit op de Van Oldenborghweg. Na ruim een km verlieten we de verharde weg en volgden nu de Lageweg, een onverhard pad. Deze werd helemaal tot het eind in Egmond aan Zee gevolgd. Daarbij kruisten we nog de Middenweg en de Vlewoscheweg. Net voor de kruising met de Vlewoscheweg liepen we nog over een klein doodlopend pad naar een meertje met vogelscherm. Het ging hierbij niet zozeer om het meertje maar om de schaduw. Want het was nog steeds warm.

In Egmond aan Zee volgden we de Dr. Helleboulevard, een grintweg, naar het centrum van Egmond aan Zee. De mede wandelaars hadden dit keer geen belangstelling voor een korte wandeling over het strand en dan pas je je aan je mede wandelaars aan. Bij standbeeld Jaepie Jaepie volgden we de Voorstraat naar café restaurant De Klok. Hier lieten we ons twee Latte Machiato's goed smaken. Na deze welverdiende rust vervolgden we de Voorstraat tot net voorbij de Prins Hendrik stichting. Egmond aan Zee werd over de Van Oldenborghweg verlaten. Vlak voor een kudde met Schotse Hooglanders, waarvan er een vlak langs de kant van de weg stond, verlieten we de verharde weg.

Na een slinger van ongeveer een kilometer, ter hoogte van Egmond Binnen werd de Van Oldenborgweg weer opgezocht om deze even later over de Slangenweg weer te verlaten. Op weg naar de finish hadden we meerdere keren nog een rust op een bankje. Na afloop van de wandeling dronken we nog wat voordat we aan de pannekoek begonnen. Het was een heel gezellige dag geworden. Met de auto reden we huiswaarts. We hebben deze dag geen druppel regen gehad terwijl in het zuiden en oosten van het land code geel en in Limburg zelfs code oranje gold.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor