Foto's na afloop van de tocht alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor wandeling van Austerlitz naar Bunnik

Een tijd geleden heb ik een wandelroute uitgezet van ongeveer 40 km vanaf station Bunnik. Een tocht die, naar mijn mening, WS78 waardig is. Zoals sommigen weten, heb ik in het verleden 22 maal een tocht voor WS78 uitgezet. Enige jaren geleden ben ik gestopt met het uitzetten van tochten voor WS78. Niet omdat ik het uitzetten van tochten niet meer leuk vind. Maar omdat er heel veel andere zaken zijn, die met het uitzetten van een tocht verbonden zijn, waar ik geen zin meer in heb. Ik heb aan WS78 aangeboden om de GPS-route en de routebeschrijving aan te leveren, waarbij nog de melding dat er nog geen geschikte startlocatie is gevonden. Vooralsnog heeft WS78 geen belangstelling voor deze route. Maar voor mij is het nu wel een mooie gelegenheid om, als ik daar zin in heb, zelf deze tocht geheel of gedeeltelijk te lopen.

Op woensdag 6 april 2016 besloot ik het 2e deel van deze tocht te lopen. De startlocatie is café-restaurant Het Plein te Austerlitz. Ik kwam hier rond 10 uur aan. Dit café-restaurant gaat normaliter om 11 uur open. Er wordt hier een lus van 8 km gelopen en komt dan weer in Austerlitz uit, niet zover van café-restaurant Het Plein. Na die lus van 8 km liep ik naar Het Plein toe, want het was inmiddels 12 uur en tijd voor een grote rust. Ik had toen 14 km afgelegd, want mijn aanlooproute naar de startlocatie bedroeg 6 km.
In die lus van 8 km trof ik op landgoed Bornia-Heidestein nog een wandelaar van 80 jaar. Hij vertelde mij een bijzondere levensgebeurtenis. Hij woonde in het verleden in Amsterdam aan de Vinkenstraat. Daar brak een keer brand uit. Hij woonde daar op de 2e verdieping. Hij belde de brandweer op en vroeg of ze met een lange ladderwagen konden komen, want de brand was op de begane grond begonnen. Omdat de brandweer maar niet kwam, belde hij de brandweer opnieuw op en vroeg waar ze bleven. De brandweer antwoordde dat zij naar de Kinkerstraat waren gereden, maar niets hadden aangetroffen. Daarna werd de nood van de man zo hoog dat hij naar beneden is gesprongen. Hij heeft het natuurlijk overleefd, anders had hij mij dat nu niet kunnen vertellen.

Van Austerlitz naar NS station Bunnik was het ongeveer 11 km. Als u wilt weten hoe die route verliep dan kan u boven in dit verslag klikken op de desbetreffende button die naar de ingetekende route op afstandmeten.nl leidt. Weet u niet welke button u moet gebruiken, kijk dan onderaan dit verslag voor een toelichting op alle buttons. Tot half drie had ik twee keer heel even wat regendruppels gevoeld. Daarna miezerde het af en toe heel licht. Ik deed een kleine 6˝ uur over deze ruim 25 km lange wandeling.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor