Foto's na afloop van de tocht alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor Internationale Familiedag wandeltocht

Op zaterdag 26 maart 2016 organiseerde DES (Door Eendracht Sterk) Utrecht de internationale Familiedag wandeltocht vanuit Hoenderloo. De start was vanuit sporthal De Weikamp. In 2014 hadden we deze tocht ook gelopen. Toen liep Coos de 30 km en ikzelf de 20 km. Nu was dat net andersom. Al vrij snel na de start voerde de route over bekende trajecten van de Apeldoornse 4-daagse. Zo kwamen we nabij het centrum van Hoenderloo langs de achterkant van het witte kerkje en langs de naastliggende begraafplaats.

Voordat we echt helemaal geen huizen meer zagen en volop konden genieten van de prachtige natuur, kwamen we nog door buurtschap De Krim en over een camping. In een open gebied werd ik ingehaald door Margriet Stuurloos. Wij kennen elkaar van WS78 tochten en we bleven een tijdlang gezellig samen oplopen. Vlak voor de splitsing met de 10 km passeerden we nog Frans Hobby (franshobby.nl). Frans organiseerde in het verleden tochten van 25 km en later 20 km. Ik ben eigenlijk niet gewoon om namen in mijn verslag te plaatsen, maar de genoemde achternamen zijn niet de officiële achternamen, vandaar.

De eerste wagenrust was op 11 km. Een paar km verderop merkte ik dat Margriet toch een sneller tempo had en we besloten in goed overleg ieder met zijn eigen tempo te vervolgen. Daarna zat het tempo er niet echt in. Zowel op ongeveer 13 als op 16 km had ik een rust op een bankje. Op 22 km was de tweede wagenrust. Deze was dezelfde als de eerste wagenrust.

Ik had nog niet verteld dat het weer deze dag echt schitterend was. Veel zon hebben we gehad. De temperatuur was naar 15 graden opgelopen, vrij warm voor de tijd van het jaar. Het parkoers was in een woord schitterend. Wat een goede kennis moet de parkoersarchitect van dit gebied hebben gehad. Op een relatief klein gebied had hij met talrijke slingerpaden een prachtig parkoers neergezicht. We spraken de parkoersarchitect nog bij de tweede rust. Hij vroeg of het niet te zwaar was. Hij zou een goede parkoersuitzetter voor WS78 zijn. Hoewel, het nadeel bij WS78 is, dat een parkoers niet meer dan 156 punten mag hebben en bij deze 30 km tocht telde de parkoersbeschrijving maar liefst 261 punten. Ook bij de verzorgingspost troffen we een groep Duitsers die de 12 km route liepen. Een verklaring voor het feit dat Duitsers hier een 12 km route lopen, ligt in het feit dat bij deze tocht ook IVV-stempel was. En dat trekt Duitse wandelaars. Het IVV-nummer was 11456.

De parkoersbouwers had ook nog verteld, dat hij rekening had gehouden met de tocht vanuit Apeldoorn op 12 maart en de tocht vanuit Ugchelen op 19 maart. Deze tocht voerde over andere delen in dit bosgebied. Wij willen de organisatie hartelijk danken voor deze tocht.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor