Kromme Rijnpad van Bunnik naar Werkhoven

Op woensdag 13 januari 2016 besloten we het Kromme Rijn pad te lopen van Bunnik naar Wijk bij Duurstede. De 29 km lange route loopt van Utrecht naar Wijk bij Duurstede. Wij wilden ongeveer 20 km lopen en het traject van Utrecht naar Bunnik had Coos al meerdere keren gelopen met de NS wandeling Amelisweerd. Met de bus en de trein reden we naar station Bunnik. Vandaar was een aanlooproute naar de Kromme Rijn. Op weg daar naar toe kwamen we nog langs het Wapen van Bunnik. Nadat we bij het Wapen van Bunnik een glas Latte Macchiato hadden genuttigd, begaven we ons op pad.

Nadat we enige honderden meters langs de Kromme Rijn hadden gelopen begon het wat te regenen. De avond tevoren hadden we op buienradar gekeken en daar maakten we toen op dat het deze wandeldag rond 1 uur in de middag zou beginnen te regenen. Lang duurde deze regenbui gelukkig niet. Ondanks talrijke wolkenpartijen scheen de zon ook geregeld en konden we fraaie foto's maken. We liepen onder de spoorlijn Utrecht Driebergen door gevolgd door de A12-snelweg. Na Bunnik volgden we het Jaagpad langs de Kromme Rijn ook langs Odijk. Voordat Odijk werd verlaten, was op een splitsing de markering twee kanten op. Dat was bij een nieuw aangelegde brug over een zijarm van de Kromme Rijn. We volgden hier het pad dat het dichtste langs de Kromme Rijn liep.

Op weg naar kasteel Beverweerd te Werkhoven kwam achter ons aan een hele donkere lucht. Voorbij het voornoemde kasteel begon het te regenen. We besloten bij het bushokje langs de Graaf van Lynden van Sandenburgweg te schuilen. Toen het na ruim 10 minuten nog niet ophield met regenen en toen ook nog geen verbetering van het weer zichtbaar was, besloten we de tocht af te breken. Bus 41 reed langs deze bushalte om het kwartier en dat maakte het afbreken van deze tocht ook makkelijker. Later bleek dat het die dag regelmatig bleef regenen.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor