NS wandel2daagse Mariapeel

Op vrijdag 30 mei 2014 vervolgden we onze NS wandeltweedaagse. Na het ontbijt van 8 uur be­ga­ven we ons rond 8:45 uur op pad. Er was voor deze dag een droge en zonnige dag verspeld. Meteen bij het begin van de wandeling scheen de zo al volop. We moesten nu eerst de afloop route van de voorgaande dag teruglopen, dat nu dus een aan­loop­rou­te was. Bij een parkeerplaats op na­tuur­ge­bied Mariapeel stonden al enige auto's van wandelaars geparkeerd. Nu volgde een heel fraai stuk door na­tuur­ge­bied Mariapeel. Vooral het traject met de afgestorven bomen in de meren was heel apart.

Na een ruim 2 km lang pad werd de rand van Griendtsveen bereikt. Op een bankje bij een kruis­je hadden we een rust. We volgden de Ka­naal­weg. We zagen hier veel houten palen op het land staan waar kleine plantjes bij stonden. We vroegen ons af wat hier verbouwd werd, maar we kwamen er niet achter. Bij herberg De Morgenstond hadden we een lange rust. Door het eenvoudige lunchpakket van B&B De Halte te Helenaveen hadden we al weer trek gekregen. We hadden zin in een pannenkoek. Toen we deze samen met een Latte Macchiato bestelden, hoorden we dat de keuken pas om 12 uur openging en wij hadden de pannenkoek om half twaalf besteld. Uiteindelijk kregen we de pannenkoek rond 11:50 uur.

Griendtsveen werd verlaten over het Nonnenpad. Dit was een verhoogd aangelegd pad dat dwars door de Deurnse Peel liep. We kwamen bij het Kanaal van Deurne en volgden dat ongeveer 2 km. Wisselend over verharde en onverharde wegen en paden volgden we een minder begaand pad langs de Oude Aa. Het pad was zo dichtgegroeid dat we besloten over de naastliggend akker te lopen. In buurtschap Hoogdonk staken we de Liesselseweg over en volgden opnieuw de Oude Aa.

We kwamen in buurtschap Vreekwijk bij een gesloten café. Door een wijk van Deurne werd de spoorlijn bereikt. Maar na oversteek van de spoorlijn werd niet de kortste route naar het station van Deurne gevolgd. Coos had deze NS wandeltweedaagse al eens met een vriendin gelopen en toen had zij wel de kortste weg naar het station gelopen. Wij besloten de officiele vervolgroute te lopen. Daarbij kwamen we nog langs Rijksmonument De Romein. Het bleek dat in dit huis Antoon Coolen heeft gewoond. Het huis stond trouwens voor € 1.275.000 te koop. Voor het huis stond ook nog een standbeeld van Antoon Coolen.

Bij het station vonden we geen geschikte gelegenheid om koffie te drinken. Daarop besloten we naar Eindhoven te reizen en daar, in de veelal rustige stationsrestaurant, van een Latte Macchiato te genieten. Daarna reden we huiswaarts. Deze dag was een droge en zonnige dag geworden met een maximum temperatuur van 18 graden.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor