Foto's na afloop van de tocht alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat Terug naar de homepage van Henri Floor Internationale Familiedag wandeltocht

Internationale Familiedag wandeltocht net WSV DES-Utrecht vanuit Hoenderloo op 19 april 2014 Op zaterdag 19 april 2014 organiseerde DES-Utrecht (Wan­del­sport­ver­e­ni­ging Door Eendracht Sterk) de Internationale familiedag tocht vanuit Hoen­der­loo. De start was vanuit sporthal De Weikamp. Met de trein reden we eerst naar station Ede-Wageningen. Vandaar namen we bus 108 in de richting van Apeldoorn. Toen we net de bus waren ingestapt vroeg de buschauffeur of we ook gingen wandelen. En of we ook naar Hoen­der­loo gingen. En of we ook 30 km gingen wandelen. En of we ook naar Brummen gingen lopen. Coos ging de 30 km lopen en had toen tegen de buschauffeur ja gezegd op zijn vraag. Maar er waren ook twee wandelaars in de bus gestapt die het Trekvogelpad liepen en deze dag van Hoen­der­loo naar Brummen liepen. En die afstand was volgens hen ook 30 km.

Vanaf de dichtstbijzijnde bushalte naar de start was het ongeveer een halve km lopen. Na het inschrijven ging Coos meteen op pad. Ik vertrok wat later mmdat ik herstellende was van een medische ingreep en ik had mij voor de 20 km ingeschreven. Bovendien was mijn wandeltempo beduidend lager dan voorheen.

Internationale Familiedag wandeltocht net WSV DES-Utrecht vanuit Hoenderloo op 19 april 2014 Al snel na de start kwamen we op bekende plekjes van de Apeldoornse vierdaagse. Zo kwamen we langs de achterkant van het witte kerkje te Hoen­der­loo. Er waren 6 verschillende afstanden uit­ge­zet, te weten 6, 12, 15, 20, 25 en 30 km. De 30 km route bestond, ten opzichte van de 20 km route, uit allemaal extra lusjes. Met het wandeltempo dat ik deze dag liep, haalden diverse 30 km lopers mij wel 4 of 5 keer in.

Doordat deze tocht voornamelijk een bossentocht was, viel er over de tocht niet zo veel te vertellen zoals dat gebruikelijk is bij mijn verslagen. Eerst liepen we rond de Miggelenberg. Vlak voor de splitsing van de 6 km werd ik door een 6 km loper ingehaald, hetgeen mijn wandelsnelheid al enigszins aangaf. Daarna dwaal­den we door bos­wach­te­rij Hoen­der­loo naar de eerste rustpost. Op weg daar naartoe troffen we een jonge scout die in zijn handen (zwerf-)afval had zitten. Hij was op zoek naar een prullenbak.

Internationale Familiedag wandeltocht net WSV DES-Utrecht vanuit Hoenderloo op 19 april 2014 De eerste rustpost lag op 6¾ km. De rust was voortreffelijk ingericht. De toiletvoorziening was zeer goed. In de drie toiletcabines kon je hier zelfs je handen wassen. Er was volop zit­ge­le­gen­heid. Vlak voor de rustpost deelden twee paas­ha­zen wat lekkers uit. Een van hen kwam ons bekend voor van WS78.

Na de rust liepen we richting Het Leesten. We kwamen bij een bankje met de tekst:
Drie dingen blijven
geloof, hoop en liefde,
maar liefde is de grootste.
Een vandaal had daarnaast te tekst geschreven: Ik geloof dat ik met liefde een grote hoop kan maken. We hielden hier een rust en aten een paar boterhammen. De afgelegde afstand bedroeg hier 9¾ km. Met uitzicht op de Leesterhei hadden we op 12¾ km weer een rust op een bankje. Op de tweede grote rust, die dezelfde als de eerste was, en op parkeerterrein Waterbergweg lag, werd weer uitgebreid gerust. De afgelegde afstand bedroeg hier 15½ km.

Internationale Familiedag wandeltocht net WSV DES-Utrecht vanuit Hoenderloo op 19 april 2014 De laatste 5 km voerde opnieuw door bos­wach­te­rij Hoen­der­loo. In dit traject zat geen geschikte rustmogelijkheid. Na 5 uur en een kwartier werd de finish bereikt. Een uur later arriveerde Coos. Het was een hele mooie tocht geworden. Nadat het in de ochtenduren be­hoor­lijk fris was ge­weest, steeg de tem­pe­ra­tuur in de loop van de dag naar 17 graden. Het IVV-nummer was 16728. Wij danken de organisatie hartelijk voor deze tocht.

Er wordt wel eens geklaagd over de rou­te­be­schrij­ving bij wandelorganisaties. Bij deze tocht werd vrijwel elk zijpaadje vermeld. Dat maakte de rou­te­be­schrij­ving eigenlijk veel te druk. Als er driemaal achterelkaar staat vermeld dat je bij een zijpad RD moet gaan en vervolgens staat er RA op T-splitsing, dan is het overzichtelijker om alleen te vermelden RA op T-splitsing. Heel goed vond ik dat bij elke splitsing van afstanden en samenkomsten vermeld werden met tussenliggende afstanden. Naast de rou­te­be­schrij­ving was de route duidelijk gemarkeerd met rode, gele of witte tape om bomen heen.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

naar de top van deze pagina

Henri Floor