Lang weekend op Texel

Met zijn drieën reden wij op vrijdag 20 sep­tem­ber 2013 naar Texel. Het was de bedoeling dat we de tweedaagse NS-wan­de­ling gingen lopen. Maar op 17 sep­tem­ber heb ik met een wan­de­ling na 10 km een blaar opgelopen. Deze werd toen vakkundig behandeld. Maar aan het eind van die wan­de­ling, na 20 km, was op dezelfde plek een nieuwe blaar ontstaan. Het kwam er uiteindelijk op neer dat het mij beter leek om niet aan de geplande NS-wan­de­ling mee te doen. Want ik wilde mij sparen voor een tweedaagse wan­del­tocht die op 28 en 29 sep­tem­ber zou plaats­vin­den.

Nadat wij ons op 20 sep­tem­ber bij de jeugd­her­berg in Den Burg hadden aangemeld, konden we nog niet op onze kamer terecht. Daarop besloten we wat rond te kijken in Den Burg. Daarna reden we naar de vuurtoren te De Cocksdorp en be­klom­men de vuurtoren. Op zaterdag 21 sep­tem­ber bracht ik Coos met een vriendin naar 't Horntje. Hier was de start van de NS-wan­de­ling. Ikzelf reed wat rond op Texel en bekeek verschillende plekken zoals de aanlegsteiger van de boot naar Vlieland en de plaatsen Oost, Oosterend, Oudeschild en Den Hoorn.

Voor zondag 22 sep­tem­ber had ik in de middag een reservering gedaan voor een 3 uur durende huifkarrentocht naar De Slufter. In de ochtend keek ik nog wat rond in De Cocksdorp. Maandag 23 sep­tem­ber keken we, weer met z'n drieën, wat rond in Oudeschild en bezochten we Ecomare, een opvangcentrum voor zeehonden, bruinvissen en Jan van Gents en tevens een museum, alvorens de thuisreis te aanvaarden. Het was een zeer geslaagd weekend geworden. Vooral op zondag 22 sep­tem­ber hadden we bijna de hele dag zon terwijl het in een groot deel van het land bewolkt was.

Henri Floor