2e Stiefeltocht

Op za­ter­dag 24 au­gus­tus 2013 or­ga­ni­seer­de DES een wan­deltocht van­uit Loe­nen. De start was van­uit Gymzaal Kempe. Met de au­to re­den we naar de start waar we rond kwart o­ver acht aankwa­men. Na het in­schrij­ven moch­ten we nog niet star­ten. Vol­gens een or­ga­ni­sa­tie­lid kon­den zij pro­ble­men met de bos­wach­ter krij­gen in­dien er te vroeg ge­start zou wor­den. E­ven voor negen zou­den we de rou­tebe­schrij­ving krij­gen werd ver­meld. Groot was onze ver­ba­zing dan ook toen om 8:35 uur de rou­tebe­schrij­vingen be­schik­baar wer­den ge­steld.

Er was voor de­ze dag, in dit deel van het land, droog weer voor­speld met ho­ge be­wol­king. Bij de start was het al aan­ge­naam. O­ver een tra­ject van de A­pel­doorn­se 4-daagse werd Loe­nen ver­la­ten. Daar, waar we met de 4-daagse LA slaan, sloe­gen we nu RA. We dwaal­den door het Ra­men­berg bos o­vergaande in Bos­ge­bied Hoeve Delle. De rou­te was uitstekend gepijld. Er werd ge­werkt met gekleurde tape met DES-opdruk. Rood was RA, geel was LA en wit was RD. Op elke split­sing wa­ren mees­tal twee mar­ke­rin­gen aangebracht.

Het eer­ste tra­ject van de rou­te was, m.u.v. de 6 km, de­zelfde voor al­le af­stan­den. Daar­na kwam een lus voor al­leen de 25 en 30 km. En kon trou­wens ge­start wor­den op de 6, 12, 15, 20, 25 of 30 km en wij had­den de 30 km rou­te ge­ko­zen. De twee­de lus voer­de door de Loe­ner­mark en langs de Zil­ven­sche Heide. Dit deel vond ik per­soon­lijk het al­lermooiste deel van de rou­te. De gol­ven­de heu­vels wa­ren prach­tig ver­sierd met bloeiende heide.

De rust­post was gelegen op een plek waar de A­pel­doorn­se 4-daagse met de 40 en 50 km rou­te ook een rust­post hebben. De­ze rust­post van DES was een uitgebreide. Je kon er zelfs soep krij­gen. Na de 2e rust­post lie­pen al­le af­stan­den, m.u.v. de 6 km samen tot een split­sing. Op die split­sing maakten wij en de 15 km lopers nog een lus van on­ge­veer 3 km. Daarbij kwa­men we nog langs een zand­af­gra­ving. Bij een zand­af­gra­ving troffen we een markeerder van de­ze wan­deltocht. Hij was geïnformeerd door wan­de­laars dat hier een paar mar­ke­rin­gen misten en dat ging de­ze markeerder weer in orde maken. Want een dag later werd de tocht ook ge­or­ga­ni­seerd.

Het was een hele mooie tocht gewor­den. We willen de or­ga­ni­sa­tie met al­le vrij­wil­li­gers har­te­lijk dan­ken voor de­ze tocht. Het IVV num­mer was 11801.

Henri Floor