Dommeldal en Nuenense Broek tocht

Op dinsdag 11 juni organiseerde OLAT een tocht vanuit Nederwetten. De tochten op dinsdag zijn steeds 20 km lang. Deze dag liepen we twee lussen van 10 km waardoor we na de eerste lus weer op de startlocatie uitkwamen dat dan nu een grote rust werd.

Normaal haal ik veel informatie voor een verslag van de wandeltocht van de route die ik met mijn GPS opneem, maar deze keer deed mijn GPS het niet. Ik ben in het bezit gekomen van de beschreven route, maar de beschrijving was niet voldoende om daar vervolgens achter de computer een mooi verslag van te maken. Daarom is dit verslag eenvoudiger dan normaal.

De eerste lus voerde door het Dommeldal. Nederwetten werd in zuidelijke richting verlaten. Het zuidelijkste puntje van de wandeling was nabij de Sterrenlaan te Eindhoven. Hier waren we ook al eens geweest met de Kempische wandeldriedaagse vanuit Geldrop. Uiteraard zagen we de meanderende Dommel meerdere malen

De tweede lus voerde grotendeels door de Nuenense Broek. Het noordelijkste punt was het Wilhelminakanaal nabij de Stad van Gerwen. Ook in deze lus herkenden we trajecten van de Kempische wandeldriedaagse vanuit Geldrop.

Het was een mooie route met mooi wandelweer. De maximumtemperatuur bedroeg 24 graden.

Henri Floor