Fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen Picasa de ingetekende route zoals deze op www.afstandmeten.nl staat naar de homepage van Henri Floor 1e Kolonietocht

wandelvereniging Milieu 2000 wandelvereniging Milieu 2000 Op dinsdag 6 december 2011 or­ga­ni­seer­de wan­del­sport­ver­e­ni­ging Milieu 2000 een tocht van­uit Kolonie. Kolonie is een buurt­schap van de Belgische plaats Lommel. Er waren drie verschillende routes uitgezet van 5, 7 en 10 km. Door kom­bi­na­tie van de verschillende rou­tes kon ook 12, 15, 17 of 22 km gelopen worden. Vanuit ons va­kan­tie­a­dres, op een afstand van ongeveer 10 km, waren wij naar deze tocht gereden De start was vanuit het ruime en gerieflijke buurthuis in Lommel-Kolonie.

In Kolonie ligt het natuurgebied De Wateringen met zijn bijzondere bewateringssysteem de vloeiweiden. Vanaf 1850 werd het kalkrijke ka­naal­wa­ter via een ingenieuze bevloeiingswijze naar de arme zandgronden gevoerd door een fijnmazig netwerk van kanaaltjes om de grond om te vormen tot groene weiden. Deze bevloeiingen worden nog elk jaar herhaald door medewerkers van de Belgische Natuurmonumenten Natuurpunt. Een eerste deel van deze wandeling (10 km) gaat dan ook via zandputten voor ontginning van het Lommelse witzand en de Heuvelse Heide langs deze vloeiweiden. De tweede lus (7 km) voert langs de Saskensloop richting de natuurgebieden van het Hageven en ’t Plateau.

Heuvelse Heide te Kolonie/Lemmel (België) Ik besloot de 10 km te lopen. Het leek alsof het wat beter met mijn knie ging en mijn fysiotherapeut zei dat ik maar eens moest kijken hoe het deze week zou gaan. Mijn behandeling bij de fysioterapeut duurt al meerdere weken en als het te lang duurt moet ik maar eens naar de orthopeed gaan. De route van de 10 km voerde door het gebied van de Heuvelse Heide en rondom een groot meer dat door zandafgraving was ontstaan. Coos liep ook de 10 km. Maar vanwege mijn huidige langzamer tempo en de foto's die ik onderweg maak, liep zij haar eigen tempo. Nadat ze weer terug was bij de finish liep ze ook de lus van de 7 en de 5 km. Na de lus van de 7 km zagen wij elkaar bij de finish even. Coos liep dus in totaal 22 km.

wandelvereniging Milieu 2000 In het startlokaal werd elk uur bijgehouden hoeveel (betalende) wandelaars gestart waren. Toen wij even na drie uur vertrokken, stond het deelnemersaantal op 707. Het IVV-nummer was 17750. Hoewel voor deze dag een regenachtige dag was voorspeld, hielden wij het grotendeels droog. We hebben wel wat regen gehad. Toen we na afloop weer op ons vakantieadres waren teruggekeerd waren we verbaasd hier flink wat hagelstenen te zien liggen.

Ik heb deze tocht kunnen lopen dankzij www.beneluxwandelen.eu. Van deze website heb ik de informatie voor deze tocht gehaald. Op deze website kan u van elke tocht, die in de Benelux wordt ge­or­ga­ni­seerd, vooraf zien waar een tocht wordt georganiseerd. Na afloop kunt u zien of er een verslag van een bepaalde tocht is geweest. Meestal zijn dat fotoreportages, maar soms ook tekstuele ver­sla­gen. Info over deze tocht vindt u op deze pagina.

naar de top van deze pagina
Henri Floor