fotoreportage alle foto's in het klein van de tocht diavoorstelling foto's nabestellen Picasa Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Alternatieve Herfstkleurentocht vanuit Leersum

bij het voormalige aspergeveld te Doorn Op zaterdag 29 oktober organiseerde de wan­del­sport­ver­e­ni­ging Wilskracht de Herfst­kleu­ren­tocht vanuit Kilder. Deze tocht stond op ons wan­del­pro­gram­ma. Er moest echter door een vakman nog iets in ons huis ge­re­pa­reerd worden en daarvoor werd deze dag uit­ge­ko­zen. Er moest dus iemand thuisblijven. In deze situatie sprak het voor ons aan dat ik thuis moest blijven. En Coos ging daarop allen naar Kilder.

De vakman was even na half twee klaar zodat ik nog een middagwandeling kon maken. Er moest nog een aanpassing worden gemaakt in de WS78 wandeling van 17 maart 2012 nabij Darthuizen/Leersum. Met de bus kwam ik in Leersum aan en pakte daar de wandeling op bij punt 111. De afgelegde afstand op de rou­te­be­schrij­ving bedroeg hier 26,44 km. Bij punt 114 moest een alternatieve route worden gemaakt. De oorspronkelijke route voerde hier over een smal bruggetje. Dit bruggetje lag hier wel bij het uitzetten van de tocht maar niet bij het voorlopen met het bestuur van WS78. Ik veronderstelde dat het bruggetje in de reparatie lag. Later bleek echter dat het pad definitief als wandelpad was onttrokken en tot rustgebied was gebombardeerd. De alternatieve route is 90 meter langer. Op een totaal van 40 km is deze afstand nagenoeg verwaarloosbaar.

Ik volgde de route tot punt 141 waarbij de afgelegde afstand volgens de routebeschrijving 35,02 km bedroeg. Ik had dus ongeveer 8˝ km van de officiële route gelopen. Daarbij heb ik volop kunnen genieten van de herfstkleuren. In de fotoreportage kunt u dat mede-ervaren. Bij Chalet St. Helenaheuvel verliet de route en daarna was het nog 8 km lopen alvorens ik thuis arriveerde. De GPS gaf 16,88 km aan en ik had 3˝ uur gewandeld.

naar de top van deze pagina

Henri Floor