Vorig verslag Volgend verslag Foto's van het Pelgrimspad overzicht van het Pelgrimspad Terug naar de homepage van Henri Floor Pelgrimspad

datum maandag 26 september 2005
traject Waalre – Someren-Heide
afstand 22 km
Aanleg-adressen: Sallaerts Tankstation B.V., Grote Meer, Eindhovenseweg 248, 5553 AB Valkenswaard, 040-2041416
Alster Hut van Mie Pils
Restaurant Heidehof, Kerkendijk 126, 5712 EX Someren-Heide, 0493-491564
kaartnrs in boekje: 14 - 19

Het overnachtingadres in Waalre was een verbouwde schuur. Het was een ruime tweepersoonskamer met aangrenzend een nog grotere ruimte waaronder een serre met tafel en 4 stoelen. Hier hebben we geen gebruik van gemaakt. Bij aankomst kregen we eerst koffie aangeboden. Na het douchen gingen we eten en na het eten konden we amper pap zeggen en doken daarop snel onder de wol.
Het ontbijt was weer goed. Opvallend en mooi was, dat naast het mooie servies met kippen er een bijpassend tafelkleed was. Rond half negen begaven we ons op pad. We liepen naar het punt waar we de route de vorige dag oorspronkelijk hadden willen beëindigen. Daardoor zijn we niet langs de Volmolen, de Dommelmolen gekomen. Ook kwamen we niet door de buurtschappen Timmereind en Loon. Via de Eikenlaan en de Kastanjelaan kwamen we weer op de route.
Over het traject van een oude trambaan liepen we naar Valkenswaard noordoost. Daar staken we de drukke Eindhovenseweg over. Langs de N59 hadden we bij een benzinepompstation flesjes fris gekocht. Na 1½ kilometer verlieten we bij restaurant De Treewijk Hoeve de N59 (Valkenswaard-Eindhoven). Daarna dwaalden we over een brede zandweg door bosgebied naar de Tongelreep. We volgden nog een traject van de Loon- en Landschut fietsroute.
Bij Achtereind verlieten we de bossen om deze even later weer te betreden. Bij het Meeuwven hadden we nog een rust op een bankje. Even later werd de Aalsterhut bereikt, ook wel bekend onder de naam De Hut van Mie Pils. Coos was hier al eens geweest met een NS-dagtocht. Ze wist dat ze hier een mooi stempeltje hadden. En dat plaatsten we op onze stempelkaart en in onze wandelboekjes. Terwijl we daar zaten, arriveerde een wandelgroep die uit ongeveer 25 man bestond.
We vervolgden ons pad en staken de A2-snelweg (Eindhoven-Weert) over. Daarop betraden we bosgebied De Groote Heide. Daarbij volgden we nog trajecten van de Gijzenrooi fietsroute. Verschillende keren herkenden we trajecten van de Kempische Wandeldagen. Door bosgebied bereikten we Heeze. Via het NS-station van Heeze bereikten we aan het eind van de Sint Nicasiusstraat een kerkje. Hier stapte net een bruidspaar uit de kerk en in een gereed staande open koets, die door twee paarden werden getrokken.
Daarna liepen we langs de oprijlaan van en naar Kasteel Heeze. Aan de oprijlaan stonden veel auto’s geparkeerd, waarschijnlijk mede vanwege de eerder genoemde trouwerij. We zagen het bruidspaar nog in de tuin van het kasteel met een vrouwelijke fotograaf.
Via de Herbertusbossen werd de Strabrechtse Heide bereikt. Hier volgden we voornamelijk fietspaden. Opvallend vonden we het dat we zoveel fietsers zagen, dit ondanks het feit dat het een maandag was. De Strabrechtse Heide ging over in de Lieropse Heide. We liepen om het Grote Beuven. Ons laatste traject voor deze dag voerde door de bossen rondom het Keelven, inclusief de nieuw aangelegde vennen. Ons overnachtingadres was in het buitengebied van Someren-Heide.
Met de geleende fietsen van ons overnachtingadres reden we naar het centrum van Someren-Heide en dineerden in CR Heidehof.

naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg