Naar het overzicht van het Pieterpad Volgend verslag van het Pieterpad Naar het overzicht van het Pieterpad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Het Pieterpad
datum dinsdag 2 september 2003
traject Gennep - Afferden - Vierlingsbeek
afstand 19˝ km, totaal afgelegde afstand 337˝ km, gemiddeld 31 km.
weer half bewolkt, temperatuur 19°
overnachting- adres + prijs P.A. Linsen, Maasweg 44, 6591 BM Gennep,
( 0485-517037, 2 x € 20 (inclusief lunchpakket)

Pieterpadboekje deel 2 - voorkant Bij het ontbijt om half negen zaten nog 4 mensen die ook het Pieterpad liepen. Deze dag reisden zij echter huiswaarts. Wij wandelden van uit ons overnachtingadres, omdat we maar op korte afstand van het Pieterpad overnachtten. We liepen eerst een tijd door buitenwijken van Gennep alvorens we de bebouwde kom van Gennep verlieten.
Daarna dwaalden we door de bossen op afstand langs de N271, een 4-baansweg. We kwamen vlak bij een viaduct over de N271 uit en dachten dat we deze moesten oversteken, maar dat bleek niet het geval te zijn. Verderop, nog voordat we door een tunneltje onder de A77 snelweg zouden doorlopen, hadden we een rust op een piknikbank. Hier maakten we met het statief een foto van ons beiden (
foto 48 ). Even voorbij camping De Merelhoeve sloegen we een bosweg in. Het bosgebied heette hier Zwarte Heide. Op een gegeven moment herkenden we de kronkelweg voor ons van de omslagfoto van het Pieterpadboekje. Het heette hier De Groene Streep (foto 49). We kwamen uit bij het natuurreservaat "het Quin". Dit was een mooi heideveld-gebied met een aantal vennetjes. Verder graasden er Schotse Hooglanders. Een paar van deze exemplaren liepen vlak langs het pad. Daarom moesten we noodgedwongen van het pad af. We moesten in principe 50 meter afstand houden. Maar we beperkten dat tot ongeveer 25 meter ( foto 50 en foto 51).
Na de grote witte boerderij "Dal Mambre" verlieten we de bossen en bereikten het plaatsje Afferden. We zagen een levensmiddelenzaak, maar hier hadden ze geen verse melk. Daarop liepen we naar de plaatselijke Spar. Voor deze supermarkt stonden twee grote piknikbanken. Toen we er even aanzaten vroeg een stem: "wat wenst u"? Het bleek dat de piknikbanken bij een naastgelegen snackbar hoorden. Daarop liepen we naar het veer van Afferden. Daarbij kwamen we langs een piknikbank, waar we de melk en karnemelk alsnog opdronken. Met de pont voerden we de Maas over. Hoewel de waterstand van de Maas laag was en de overtocht daardoor korter was, moesten we toch het volle pond van 50 cent betalen.
Vierlingsbeek We dwaalden nu verder. Eerst in de richting van Vortum. Daarna richting Vierlingsbeek, onze etappeplaats voor deze dag. We passeerden nu een paar maal piknikbanken, waarop we de naam van Ome Piet lazen. Uiteindelijk bereikten we Vierlingsbeek. Bij café De Wildman ( foto 52) dronken we een kop koffie. Ze hadden hier in het café een jukebox met CD-plaatjes. Het Hollandse repertoire was favoriet, want we zagen namen van Willeke Alberti staan.
Buiten Vierlingsbeek liepen we door een bosgebied langs de Molenbeek. Daar, waar we de beek overstaken, verlieten we het parkoers en liepen naar het NS-station van Vierlingsbeek. We troffen hier een echtpaar uit Nijverdal met een hond die een NS route hadden gelopen en ome Piet waren tegengekomen. Ome Piet schijnt een vrij dikke man te zijn van een jaar of 60 met dikke brillenglazen en hij was op de fiets. Met de trein reden we naar Nijmegen en vervolgens met de bus naar Gennep.
naar de top van deze pagina
Henri Floor & Coos Verburg