Vorig WS78 verslag Vorig WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Met WS78 vanuit Maarn
Henschotermeer te Maarn/Woudenberg. Henschotermeer te Maarn/Woudenberg. Op zaterdag 15 maart 2003 organiseerde WS78 een 40 km wandeltocht vanuit Maarn. De start was vanuit gebouw "De Twee Marken". Deze tocht is door ondergetekenden uitgezet. Van het voorlopen van deze tocht zijn reeds twee verslagen gemaakt.
Het eerste verslag was van het voorlopen op 6 juli 2002 tezamen met het WS78-bestuur. Het tweede verslag was van het voorlopen op 11 januari 2003. Toen liep ik alleen en was het erg koud. Dit laatste verslag is gepubliceerd in het maartnummer van het OLAT-nieuws. Maar op 15 maart 2003 werd niet het oorspronkelijk uitgezette parkoers gelopen. Er kwamen een aantal problemen om de hoek kijken.
Dit is het gemeentewapen van Woudenberg. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Het begon met de vogelpest. De eerste verzorgingspost op 10 km was gepland in een boerderij te Leusden. Hier had men kippen. Ik vernam deze informatie van WS78. Mij werd verzocht alles in het werk te stellen om een andere verzorgingspost op te zoeken. Het volgende probleem was, dat ik ziek was en hier zelf niet aan kon meewerken. Nu woont er in mijn dorp een WS78 wandelaar die voor WS78 ook wel tochten uitzet en met pensioen is en dus wat tijd had om hieraan te werken. Bovendien was hij in de desbetreffende omgeving goed tot zeer goed bekend. Het is hem inderdaad gelukt om een nieuwe verzorgingspost te vinden. Deze was weliswaar ook op een boerderij, maar hier hadden ze geen kippen.
Nadat het parkoers aangepast was, kwam het volgende probleem. Het parkoers liep hier over het 2.000 hectare grote landgoed Den Treek-Henschoten. Nu bleek dat het absoluut verboden was om over ruiterpaden te lopen. En daar was geen rekening mee gehouden. In dit gebied zijn heel veel ruiterpaden en ik vond dat het mij al goed gelukt was om zo weinig mogelijk ruiterpaden in het parkoers op te nemen. Maar de ruiterpaden die er inzaten, moesten er echt uitgehaald worden. Door de beheerder van dit gebied werd een alternatieve route aangeboden. Deze alternatieve route was echter op basis van het oorspronkelijk ingediende parkoers. Daarop moest mijn dorpsgenoot alsnog de ruiterpaden uit het gewijzigde parkoers halen.
Dit is het gemeentewapen van Leusden. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is het gemeentewapen van Maarn. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op 11 maart 2003 kwam het bericht dat de koffiepost niet kon doorgaan vanwege familieomstandigheden. Ook hier is een andere verzorgingspost gevonden. Het gevolg voor het hele parkoers was wel, dat voor wat betreft de bepijling regelmatig de letter W op een pijl verscheen, ten teken dat er een wijziging in het parkoers zat. Bovendien lag de koffiepost nu een km verderop.
Andere vermeldenswaardige punten van deze tocht waren:
De piramide van Austerlitz was, in tegenstelling tot eerdere berichten, wel te zien door de bomen. Bovendien stond op een splitsing een verwijzing naar een uitzichtpunt op de piramide. Rond deze piramide vindt momenteel een ingrijpende wijziging plaats. De meeste bomen, die in een straal van 50 meter om de piramide stonden, zijn gerooid. Om de piramide heen zijn een dubbele rij jonge bomen aangeplant.
In Landgoed Heidestein voerde het parkoers door een tunneltje. In dit tunneltje brandden waxinelichtjes voor de verlichting. Het IVV-nummer was 16652.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg