tweede dag van de Ronde van Zuid-Limburg Terug naar het overzicht van de Ronde van Zuid-Limburg Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen Terug naar de homepage van Henri Floor 54e Ronde van Zuid-Limburg van 24 t/m 26 mei 1997
Dit jaar was er een nieuwe startlocatie, namelijk de “Spuiklep”. Deze lag op het spoorwegemplacement van de Nederlandse Spoorwegen te Heerlen. Hier was tevens een zeer ruime gratis parkeergelegenheid. Het bleek een schot in de roos te zijn. Vooral de ruime parkeergelegenheid werd zeer gewaardeerd.
Dit is het gemeentewapen van Brunssum. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is het gemeentewapen van Landgraaf. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag De eerste dag, zaterdag 24 mei 1997, voerde het parkoers in oostelijke richting. Door de wijken Schandelen en Meezenbroek verlieten we Heerlen. Na de Bousberg kwamen we bij een zandgroeve. Hier was (één van de weinige keren) de markering onduidelijk. De parkoersbeschrijving gaf hier meer houvast, maar de meesten raadplegen deze niet. Wat is er nou fijner, dan achter je voorganger te lopen. Daarna kregen we het sterk geaccidenteerde terrein van de Schrievers- en Brunssummerheide. Het pad voerde nog over de Roode Beek. Op 8½ km was de eerste wagenrust.
Daarna dwaalden we verder over de Brunssummerheide. Later kwamen we door buitenwijken/buitengebied van Landgraaf. Via Nieuwenhagen kwamen we in Eygelshove. Hier was de grote rust in Basisschool “De Ansel” op 16 km.
Daarna dwaalden we verder en staken bij station Kerkrade-centrum een spoorlijn over. Vreemd vonden we dit, Kerkrade-centrum want van het centrum van Kerkrade hebben we totaal niets gemerkt. Later zagen we op de kaart dat het centrum hier toch wel dicht bij lag. Ook zagen we op de kaart dat we hier slechts 300m van de grens met Duitsland zaten. Daarna liepen we langs een groot meer (de Cranenweyer) en door de Angstelvallei naar Strijthagen. Hier was bij een watermolen op 24 km de 2e en laatste verzorgingspost.
Verder liepen we door recreatiegebied Strijthagen en langs de Draf-en Renbaan. We liepen hier op een hoogte van 140 meter en links van ons lag de 239,3 meter hoge berg Strijthagen. De verleiding was voor ons te groot om deze links te laten liggen. We bestegen de top en hadden een wijds uitzicht over Zuid-Limburg, Duitsland en België in. Via de wijken Heerlerbaan, Molenberg, de Caumeren Oliemolen bereikten we de finish na 31,4 km.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg