Terug naar de homepage van Henri Floor Een wandeling van Driebergen naar Zwolle
Dit is het wapen van Driebergen. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Wij hadden het plan opgevat om eens een hele lange tocht te lopen. Daarbij dachten we aan het traject Driebergen-Zwolle. Een afstand van ongeveer 100 km. Daarbij wilden we zoveel mogelijk overdag lopen. Daarop besloten we om op vrijdag 26 mei 1995 's-nachts om 1.00 uur te startten. De avond tevoren begon het rond 8 uur flink te regenen. Vooralsnog besloten we volgens plan toch om 9.00 uur naar bed te gaan. Om vervolgens om 24.00 uur weer op te staan. We luisterden naar het nieuws en hoorden dat er een speciale waarschuwing voor het weer uitging. Boven Friesland en Overijssel was zeer zwaar weer met veel regen, onweer en zware windstoten. We wisten aanvankelijk niet welke kant het zware weer opging. Daarop belden we verschillende weerberichten.
Om 1.00 uur hoorden we dat de waarschuwing voor zwaar weer ook voor Groningen en Drenthe ging gelden. Naast het feit dat er opklaringen vanuit het westen aankwamen en dat er voor deze dag vanaf 7.00 uur droog weer werd voorspeld, interpreteerden we dat het zware weer in het noorden, het land zou uitdrijven. Dat bleek later ook het geval te zijn. Daarop besloten we om 1.30 uur alsnog te startte. Het regende licht. Maar toen we eenmaal op weg gingen begon het weer harder te regenen. Eerst liepen we over het fietspad langs de provinciale weg naar Doorn. Vanwege het warme weer (15°) waren we zonder regenjas gestart, maar wel met paraplu. Rond half drie hadden we een eerste (grote) rust in het centrum van Doorn.
Dit is het wapen van Doorn. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is het gemeentewapen van Maarn. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door 
de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Toen we hier aankwamen twijfelden we of we de tocht wel zouden voortzette, maar hoe langer we wachtten, hoe minder het ging regenen. Na een rust van 25 minuten besloten we door te gaan. Nu volgden we een fietspad langs de provinciale weg naar Amersfoort. Buiten Doorn was het aarde donker, en we waren blij dat we onze zaklampjes hadden meegenomen. Nadat we Maarn gepasseerd waren en iets minder vaak onder de bomen liepen, begon het weer harder te regenen.

Er wordt een onderzoek ingesteld waar de rest van dit verslag is gebleven. Met excuses voor dit ongemak.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg