Terug naar de homepage van Henri Floor Seniorentocht Den Dolder
man leest boek Dit is het wapen van Be Bilt. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door 
de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op zaterdag 29 mei 1993 organiseerde de Sticht Gooise Wandelsport Bond een seniorentocht vanuit Den Dolder in de gemeente Zeist. Het eerste traject voerde, na Den Dolder verlaten te hebben door de buitenwijken van Bilthoven Noord, voornamelijk over verharde wegen. Daarna werd het wat fraaier. Na een camping liepen we door de Biltse Duinen van de gemeente De Bilt. Daarna volgden we een tijd het hekwerk langs golfbanen van golfclub De Pan. Na het Panbos bereikten we camping Dijnselburg. Hier was de eerste grote rust op 15 km.
Waterpost op camping Dijnselburg
Op de bij de inschrijving gekregen consumptiebon konden we een kop koffie krijgen. Maar er stonden 10 wachtenden voor ons. Even verderop liepen we langs een wasruimte en een watertap-plaats van de camping, waarop we besloten hier wat water te drinken. Daaropvolgend kwamen we door Huis ter Heide, langs het omstreden MacDonald restaurant. Omstreden, omdat de vereiste papieren om daar zo'n restaurant neer te zetten er nog niet helemaal zijn. Rijke lui uit de omgeving zitten verwikkeld in een jarenlange juridisch strijd.
Voor de A28 sloegen we af en dwaalden daarna enige tijd over het terrein van De Sterrenberg, een open psychiatrische inrichting. Na het centrum van Soesterberg liepen we over een lange weg langs het militaire vliegveld Soesterberg en over de 40 m hoge De Soesterberg bij 't Hoogt. Bij NS station Soestduinen staken we de spoorlijn over. Na een camping dwaalden we over fietspaden door de Korte duinen en Birkhoven naar de dierentuin in Amersfoort.
Omtrekkende beweging om dierentuin Amersfoort
Op 30 km was naast de dierentuin de 2e grote rust in De Kabouterhut. Verder liepen we om de dierentuin langs het Monnikenbos. We staken een spoorlijn over. Door de bossen van het Utrechts Waterleidinggebied kwamen we op een nieuw pad over De Stompert. Dit laatstgenoemde gebied is van het ministerie van Defensie. Sinds 1992 was hier, in samenwerking met het IVN een natuurroute uitgezet. Op 't Heezespoor troffen we, naast de wit /rode markeringen van de NIVON heuvelrugroute wandelaars van het 30 km parkoers.
Langs de spoorlijn over het grondgebied van de Willem Arntsz-Hoeve bereikten we de finish. De totale afstand bedroeg ongeveer 38 km. Het was een prachtige wandeldag geworden met veel zonneschijn. De maximumtemperatuur bedroeg 18°. Hoewel het een aardige bostocht was geweest, voerde het parkoers vrij veel over verharde wegen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor