Terug naar de homepage van Henri Floor Met Hart van Brabant naar Belgisch radiostation

Dit is het wapen van Tilburg.
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag man leest boek Dromen zijn bedrog De start van de wandeling was in een heel groot gebouw. Het gebouw leek op een ziekenhuis, zoals bijvoorbeeld het AMC in Amsterdam. Op de begane grond was een stand welke soort medailles er waren. De inschrijving was op de eerste verdieping. Er waren erg veel wandelaars. Het inschrijfgeld was vrij fors, namelijk ƒ 10,-. En dat zonder verzorging en medaille. Ik begaf me op weg. De tocht voerde alleen maar door het gebouw. De ene keer een trappetje op, daarna weer dwalen door gangen. De parkoersbeschrijving was niet al te best en de bepijling viel ook flink tegen. Aan het einde van de tocht meldde ik me af. Daarna spoedde ik me naar de bushalte om verder huiswaarts te gaan. Op weg naar die bushalte zag ik achter dat grote gebouw een heleboel bos en vroeg me af waarom de tocht niet daardoor geleid was. Toen hoorde ik een hard lawaai. Dat bleek de wekker te zijn.
Verzorgingspost met soep, bouillon, thee en krentesneden
Alléén begaf ik me op weg naar de echte start op zondag 12 januari 1992. Dat was Café Restaurant Boerke Mutsaers te Tilburg. Daar organiseerde de WSV Hart van Brabant een tocht, o.a. van 40 km die ik uitkoos. Bij de start waren vele bekenden. Al vrij spoedig liepen we door de bossen van landgoed Vredelust. We liepen onder de A 58 snelweg door en hadden hier de eerste wagenrust op 7½ km. Je had de keus uit soep, bouillon en thee, terwijl je je ook aan krentesneden tegoed kon doen.
Regte Heide en landgoed Gorp en Rovert
We liepen tussen Riel en Goirle naar de Regte Heide. Dit heidegebied wordt beheerd door het Noord Brabants landschap. Verschillende malen zagen we daar bordjes van. We staken de N261 (van Tilburg naar Poppel) over. We bereikten de tweede wagenrust op 15 km. Even later staken we de beek Rovertse Leij over en volgde dit enige tijd. We liepen daarbij door het landgoed Gorp en Rovert. We zagen hier wit/rode markeringen van de LAW 502. We staken bij de douanepost van Goirle de grens met België over. We zagen nog een verwijsbordje naar het museum Te Hooi en Te Gras. Radio Paloma - 106.0 Mhz.
Even later bereikten we op 23 km de grote rust. Deze was gelegen in een lokaliteit te Poppel waar vandaan Radio Paloma uitzendt (106.0 Mhz). We zagen een disjockey plaatjes draaien. Na een kop koffie verlieten we de rust weer snel, want er werd veel gerookt. Ter hoogte van buurtschap Aarle staken we de grens weer over en dwaalden nu door landgoed Ooijevaarsnest.
Pré-historische grafheuvels
We volgden enige tijd wit/rode markeringen nu van de LAW 503. We kwamen weer op de Regter Hei uit, nu bij een informatiezuil met gegevens over de daar aanwezige pré-historische grafheuvels. We zagen ook enige grafheuvels. Tussen Riel en Goirle was op 32 km de laatste wagenrust. Langs het (gesloten) café Hart van Brabant liepen we weer terug naar de finish. Het was een hele mooie tocht geweest, die goed gepijld was. De parkoers beschrijving was niet zo goed te volgen.
naar de top van deze pagina

Coos Verburg