Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Voorlopen van WS78 wandeltocht vanuit Den Dolder.

embleem WS78 Zaterdag 6 juli 1991 was uitgekozen om de wandeltocht die door WS78 op 19 oktober 1991 werd georganiseerd, voor te lopen. Er waren 4 bestuursleden plus de vrouw van één van de bestuursleden. Coos was verhinderd omdat ze moest werken. Rond tien minuten voor negen begonnen we aan de tocht met een vertraging van 20 minuten. Eén persoon was niet komen opdagen. Bij een temperatuur van ± 25° vertrokken we. We maakten iets mee wat zelden nog gezien is, namelijk dat Klaas ook in korte broek liep. Eerst liepen we door de bossen van de Willem Arntsz Hoeve. Dit is het wapen van Soest. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Daarna dwaalden we over het grondgebied door de gemeente Soest over landgoed Pijnenburg. Langs de zuidkant van de Lange Duinen bereikten we Soestduinen. Hier hadden we een rust, buiten op het terras van Restaurant De Soester Duinen. Spoedig bereikten we een kleine zandverstuiving in de Korte Duinen. Door het Monnikenbosch bereikten we, in de gemeente Amersfoort, het Pinetum. Dit is vrij dicht in de buurt van het dierenpark. Langs een grotendeels droogliggende bosvijver vervolgden we ons pad. Hoewel we hier bijna niemand zagen was er veel geschreeuw op de achtergrond, omdat we vrij dicht langs bosbad Birkhoven kwamen. Langs de noordkant van de Korte Duinen bereikten we de verkeersweg van Soest naar Soesterberg. Eén van de wandelaars had het hier te moeilijk en besloot te stoppen. In zijn kielzog werden nog twee wandelaars meegetrokken waaronder Klaas. Het parkoers was ook behoorlijk zwaar (naar later bleek tot de grote rust). Vooral de hitte ±29° speelde hierbij een hoofdrol. Met z'n drieën vervolgden we het parkoers. Daarbij betraden we een zandvlakte, waarover het parkoers ongeveer een km liep. Door de bloedhete zon was dit wel het zwaarste stuk.
Dit is het wapen van Baarn. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door 
de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op 21 km was de officiële rust doch deze was gesloten. Wederom door landgoed Pijnenburg dwaalden we, eerst door de bossen, later langs de weilanden naar Restaurant 't Spiehuis. Vlak hierbij was een pompstation waar we de nodige blikjes fris dronken. We knipperden wat met onze ogen bij het zien van de nieuwe benzineprijzen. Deze waren deze dag met respektievelijk 22 en 31 cent verhoogd. Tijdens onze rust sloeg het weer wat om. Er kwam bewolking en de hitte werd wat dragelijker. Door een andere gedeelte van landgoed Pijnenburg (dit landgoed is per slot van rekening ook 550 ha. groot) bereikten we het heideveld De Stulp. In dit met hekken afgezette gebied grazen koeien. Ook ons pad voerde er door en tussen de koeien zagen we ook een stier lopen. We werden echter niet aangevallen en onverstoord vervolgden we ons parkoers. Door de bossen rond Lage Vuursche bereikten we de dorpskern. In de buurt van het NIVON Koos Vorrink huis verlieten we Lage Vuursche weer. Door de Eikensteinsche bossen bereikten we Kaasboerderij De Tolboom. Hier kochten we kaas, melk en chocolademelk. Voor het kopen van een fles chocolademelk werd voor de fles een gulden statiegeld gerekend. Vrij duur, maar bij de gedachte dat je de fles ter plaatse opdrinkt is er niets aan de hand. Toen ik fles inleverde en wachtte op de gulden statiegeld, kreeg ik 75 cent retoer met de mededeling "voor het spoelen rekenen we 25 cent". Uitgekookt tot en met. Door de bossen van Splinterenburg bereikten we de buitenwijken van Bilthoven. Nog twee km en na 9 uur wandelen bereikten we de finish op 40,8 km. Doordat nog niet alle verzorgingsposten vastliggen kan de totale afstand nog iets afwijken. Het parkoers werd goedgekeurd.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg