Terug naar de homepage van Henri Floor Op spionage bij de SGWB te Den Dolder
Hoofdgebouw Willem Arntszhoeve Op zaterdag 18 mei 1991 organiseerde de Sticht Gooise Wandelsport Bond een 30 en 40 km wandeltocht vanuit Den Dolder. Wij kozen de langste afstand. Onze belang stelling voor deze tocht was naast de mooie omgeving, ook het feit dat wij de parkoersbouwers zijn van de WS78 wandeltocht vanuit Den Dolder die op 19 oktober 1991 georganiseerd zal worden. We gingen dus eigenlijk ook op "spionage".
Al na een paar honderd meter betraden we de bossen rond de Willem Arntsz-Hoeve. Af en toe over leuke smalle paden dwaalden we door dit bosgebied om bij Restaurant 't Spiehuis uit te komen. Vlak voor dit restaurant stond nog een bordje waarop we uitgenodigd werden om het schelpenmuseum voor ƒ 0.35 te bezichtigen. Na een paar honderd meters asfalt betraden we het landgoed Pijnenburg. Langs 't Meerhuis, waar de opzichter van dit landgoed woont, liepen we over een pad met 7 greppels naar De Stulp. In dit heidegebied zagen we enige koeien grazen.
We hoorden steeds luider het schieten van de schietbaan die bij Paleis Soestdijk ligt. Door het Roosterbosch, we liepen inmiddels al enige tijd in de gemeente Baarn, en na het kruisen van de spoorlijn Amersfoort-Amsterdam bereikten we het park van huize Groeneveld. Verschillende malen waren we hier al eens met wandeltochten geweest. Maar nu was het de eerste keer dat we dit park ook doorkruisten en liepen langs de lang gerekte vijvers. Voor de 7,7 meter hoge Wijnberg sloegen we af en bereikten even later Kiosk De Sailor te Laren in Noord-Holland. Hier was de eerste grote rust.
Dit is het wapen van Hilversum. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Na ons hier verkwikt te hebben staken we de A27 onder door en dwaalden langs het Laarder Wasmeer. Op de route beschrijving was abusievelijk sprake van het Naarder Wasmeer. Nu volgden we enige km's door de bebouwde kom van Hilversum dat minder mooi was. Bij klooster De Kerk Gods op de Monnikenberg staken we de A27 weer onderdoor en werd het weer mooier. Na de droogliggende Pannenkoekvijver kwamen we langs enige Hilversumse golfbanen. Door de bossen 't Hooge Erf bereikten we Café Restaurant Boschoord. Deze geplande grote rust was echter gesloten. Naar wij hoorden was deze gelegenheid gesloten nadat de belastingdienst hier de voorgaande week beslag op had laten leggen.
Door het Beukenwoud bereikten we de Kloosterlaan die naar het centrum van Lage-Vuursche voerde. Vlak voor het centrum zagen wij aan onze linkerhand het fraaie huis Klein Drakensteyn. In Restaurant 't Jagershuis hadden we nu een grote rust. Je kon hier trouwens zelf kiezen uit de ± acht restaurants. Over de 300 Roedenlaan verlieten we Lage-Vuursche. Door de bossen rond Venwoude zetten we koers naar Splinterenburg overgaand in het Ridderoordbosch. Na de luxueuze huizen in Bilthoven was het nog een klein rukje naar de finish die gelegen was in het dorpscentrum. Volgens ons was deze 40 km een krappe 37 km. Hoewel de maximum temperatuur 15° bedroeg was het een mooie zonnige wandeldag geweest.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg