Terug naar de homepage van Henri Floor Keukenhof wandeltocht

Dit is het wapen van Lisse.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Verbeterde parkoersen bij Keukenhofwandeltocht
Op 20 april 1991 organiseerde de wandelsportvereniging DJO te Lisse weer haar jaarlijkse wandeltocht, die afsluitend door de Keukenhof gaat. Bij de start was de temperatuur maar net boven het vriespunt, terwijl het 's-nachts 2° had gevroren. Door de warmte in de voorgaande weken waren de bollenvelden al aardig in bloei. Vlakbij station Lisse staken we de Leidse Trekvaart over en over een fietspad zetten we koers maar Ruigenhoek. Hier naar toe hadden we vele vergezichten op prachtige bloembollenvelden.
Hier gingen we van het officiële parkoers af om optimaler van het Amsterdamse Waterleidingduingebied te profiteren, het gebied waardoorheen de tocht voert. Een min puntje in deze tocht was de grote rust in uitspanning De Oase te Vogelenzang. De organisatie had verzuimd de directie van de Oase te informeren dat deze tocht er een grote rust had. Op de terugweg voerde het parkoers nu langer door het Amsterdams Waterleiding Duingebied.
Keukenhof Voorgaande jaren werd voornoemd duingebied bij Uitspanning Panneland verlaten. Deze parkoerswijziging waardeerden we zeer, doordat we nu veel rustiger liepen en veel minder door auto's gehinderd werden. In De Zilk hadden we nog een rust in Pompe's Smikkelbar. Langs de Leidse Trekvaart hadden we nogmaals velen fantastische vergezichten op kleurrijke bollenvelden. Je waande je hier af en toe als een fee in een sprookje met allemaal bloemen om je heen. Afsluitend werd de Keukenhof bereikt.
Op de plaats waar eens Jacoba van Beieren haar jachtslot liet bouwen bevindt zich nu het 19e-eeuwse neogotische kasteel Keukenhof. Via een zij-ingang betraden we dit 28 ha grote park. Officieel moet je de gemarkeerde route volgen. Maar door de prachtige bloemen wordt je regelmatig afgeleid waardoor je ook wel eens over andere paden loopt. Na 2˝ uur hadden we het wel bekeken. Daarna was het nog een half uur lopen naar de finish.
Keukenhof
Ook dit laatste traject was gewijzigd ten opzichte van vorige jaren. Nu liep je alleen maar over voetpaden, terwijl dat voorgaande jaren niet het geval was. Ondanks het feit dat we deze tocht nu voor de achtste maal liepen blijven we dit een hele mooie tocht vinden. Eigenlijk heeft deze tocht twee hoogtepunten, namelijk het Amsterdamse Waterleiding Duingebied en de Keukenhof. Nadat 's ochtends een paar sneeuwvlokjes naar beneden waren gedwarreld trok de bewolking geleidelijk weg en werd het een mooie zonnige dag. Alleen op de open stukken voelde het bij windstoten koud aan. De maximum temperatuur bleef op 5° steken.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg