Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten

WS78 opent nieuw decennium met wandeltocht uit Hilversum

Dit is het wapen van Hilversum. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op zaterdag 6 januari 1990 organiseerde WS78 een wandeltocht van 40 km vanuit het Schildpadhuis te Hilversum. Traditiegetrouw werden veel nieuwjaarswensen uitgewisseld. Het begin van de tocht was erg zwak. Naast veel wegen door woonwijken liepen we af en toe ook langs drukke verkeerswegen. Ook klopte de routebeschrijving niet helemaal. Bij nader inzien bleken de tussenafstanden een regel verschoven te zijn.
Na de koffiepost, die op 9 km te 's-Gravenland was werd het wat mooier. Dat kon ook niet anders met de 's-Gravenlandse buitenplaatsen Gooilust, Corversbos, Hilverbeek, Spanderswoud, Boekestein, Schaep en Burgh en Bantam. Daarna werd op 20 km koers gezet naar de grote rust in de kantine van een sportvereniging. Hier werden ook weer de nodige buitenwijken doorkruist.
Op 25 km werd het eigenlijk pas echt mooi, zoals we dat gewend zijn bij WS78. We betraden het Goois Natuur Reservaat. We kruisten enige heidevelden en op 32 km was de koffiepost in de bossen van Eemnes. Na deze koffiepost maakte het parkoers af en toe de hoogst merkwaardige kronkels. Zo maakten we op een gegeven moment een ruime bocht van 180° gevolgd door een bocht naar rechts. Vlak bij deze bocht zagen we achterliggers ons schuin tegemoet lopen. Deze raakten verward en vroegen zich af wie nu verkeerd liep. Zelfs wandelaars die alleen op de pijlen liepen (en dat doen de meesten) werd het goed opletten geblazen. Zo hevig slingerde het pad zich.
De fruitpost was dit maal luxueus gevestigd in de kantine van de Gemeente reiniging van Hilversum. De totale afstand bedroeg 39,760 km. Het was de hele dag droog geweest, terwijl na het middaguur de zon zich enige tijd heeft laten zien. De maximum temperatuur bedroeg 6°. Er waren 457 deelnemers.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg