Terug naar de homepage van Henri Floor Keukenhof wandeltocht
man leest boek Deze tocht had eigenlijk twee hoogtepunten. Naast de Keukenhof kwam de langste afstand (30 km) ook door het duingebied van de Amsterdamse Waterleiding. Na onze (voorlopig laatste) verhuizing naar Driebergen was dit de eerste officiële tocht sinds zes weken. Nadat in de week voorafgaand aan zaterdag 16 april 1988 we enige prachtige dagen met veel zon hadden gehad, was het op deze dag half tot zwaarbewolkt. Met een temperatuur van 18 graden was het een aangename wandeldag.
Dit is het wapen van Lisse.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag We verlieten Lisse via de buitenomheining van de Keukenhof en het oude station van Lisse. Over polderwegen bereikten we op zeven km de eerste rust in "De Ruigenhoek" bij De Zilk.
Even later betraden we het duingebied van de Amsterdamse Waterleiding. Uit voorgaande jaren wisten we dat het parkoers hier asfaltwegen volgen, omdat er niet gemarkeerd mag worden. Tevens vindt er geen controle plaats. Hier maakten we gebruik van door een eigen, langere route te volgen. Na een lange aanloop van ongeveer drie km, liepen we in dit duingebied verder vrijwel onverhard. Mooi zijn hier de smalle graspaden langs brede sloten met vele eenden en zwanen. We liepen langs wel drie meter hoogstaand riet. Een verrassing waren ook de blauwe, wilde viooltjes. We verbaasden ons ook over de lage water stand na de overvloedige regenval van de voorbije winter. In een wijde, open betonnen aanvoerbuis stond het water praktisch droog. Op 19 km was in " De Oase " te Vogelenzang de tweede rust. Hier rustten we heerlijk buiten op het terras.
Door de bossen van het Amsterdams Waterleidinggebied bereikten we weer De Zilk. Bij een supermarkt lesten we onze dorst. Langs prachtige bollenvelden met tulpen, hyacinten en narcissen bereikten we de Keukenhof. Hierin verbleven we twee uur. Er waren verschillen de kassen en paviljoens die we ook van binnen bekeken, doch er was maar een kas echt mooi. Buiten de kassen en paviljoens was het veel mooier. We maakten wel 25 foto's.
We zagen nog een bruidje lopen voor het maken van foto's. Nadat we de Keukenhof verlieten was het nog ruim een half uur lopen naar de finish waar we na de officiële sluitingstijd (17.30 uur) binnen kwamen. Vlak voor het einde zagen we trouwens nog een Duitse bus uit Hoog Sauerland (HSK) met wandelaars die net vertrok. Er waren in totaal 1777 deelnemers.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg