Vorig verslag van het Waterlandpad Volgend verslag van het Waterlandpad Terug naar het overzicht van de wandelverlagenverslagen van het Waterlandpad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Waterlandpad

druppellamp Dit is het wapen van Diemen. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op woensdag 16 september 1987 vervolgden we langs het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Diemen. Een bord inzake een stremming van de weg negeerden we. Toen we verder voornoemd kanaal overstaken, stelden we vast dat dit het vervelendste stuk is. Hoewel deze twee baans autoweg tijdens de spits verboden is, hadden wij daar geen profijt van omdat wij hier buiten de spits liepen. Een grote aanstormende vrachtauto met aanhanger gaf ons niet veel ruimte.
In Muiden dronken we een kop koffie in café De Gooische Boer. Na een blik op het Muiderslot geworpen te hebben liepen we door de "Noordpolder beoosten Muiden " naar de IJsselmeerdijk. In tegenstelling tot het (oude) Graaf Floris V pad dat hier ook loopt, volgden wij over de dijk naar Muiderberg. Na de Hakkelaarsbrug en de molen van het Naardermeer kwamen we bij de Vecht die we enige km's volgden.
Nu betraden we de Dammerkade die door de Ankeveense plassen loopt. Het tot de enkel hoge natte gras zorgde spoedig voor natte schoenen en voeten, ondanks het droge weer. Langs de Dammerkade stonden veel bramenstruiken en de bramen smaakten goed. Na Ankeveen ging het pad over in de geasfalteerde Stichtse Kade. In Ankeveense Rade betraden we landgoed Schaep en Burgh dat eigendom is van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten en welk landgoed alleen voor leden toegankelijk is (Welke natuurliefhebber is trouwens geen lid van deze vereniging). Voornoemd landgoed is een voorbeeld van een Engelse landschapstuin. Na landgoed Bantan en het Spanders Woud beëindigden we bij de Crailose brug deze etappe en reisden via NS-station Hilversum-NOS huiswaarts.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg