Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de wandelverslagen van het Pieterpad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor

Het Pieterpad, van Pieterburen naar de Sint Pietersberg


datum: zondag 17 mei 1987
traject: Millingen aan de Rijn - Gennep

Dit is het wapen van Groesbeek. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Toen we 's ochtends wakker werden bleek dat de watervoorziening niet werkte. Daardoor konden we ons niet douchen. Na het ontbijt van 7 uur konden we ons alsnog een beetje opfrissen omdat de watervoorziening het weer deed. Over een rustige weg bereikten we Leuth. (Zou deze naam trouwens zijn afgeleid van de carnavalszin: Ag ge mar leut het?). Even verderop staken we de grens met Duitsland over en bereikten Zyfflich.
Dit is het wapen van Gennep. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Nadat het aanvankelijk erg fris was, was er nu een stralende zonnige hemel en liep de temperatuur op. Na het Wijlermeer kwamen we weer in Nederland en bestegen de Duivelsberg en hadden vandaar een fraai uitzicht naar Duitsland, onder andere op Zyfflich. Iets verderop lag het pannenkoekenhuis De Duivelsberg. We troffen daar een paar wandelaars uit de buurt die ons bewonderden voor het lopen van het lange Pieterpad. We kregen nu weer een mooi bosparkoers over een heuvellandschap, waarbij sommige paden flink steil omhoog of omlaag liepen. Daarna kregen we een mooi parkoers, dat we in deze soort nog niet gehad hadden. Het parkoers was nog steeds heuvelachtig, waarbij we over graspaden tussen weilanden liepen en een enkele keer moesten we over prikkeldraad heen stappen.
Via de Zevenheuvelenweg (bekend van de Nijmeegse vierdaagse) bereikten we Groesbeek. Vervolgens dwaalden we eerst een tijd over boschwachterij Groesbeek. Daarna over het terrein van de Sint Jansberg, een gedeelte waarover ook ons pad liep was afgesloten wegens natuurgebied/rustgebied. Aan het eind van het Sint Jans natuurgebied bereikten we Eethuis De Diepen te Milsbeek. Tijdens de Nijmeegse vierdaagse is dit het begin van de bergetappe op de derde dag. We wisten echter niet dat dit pal op de grens met Duitsland ligt. We liepen langs de Teelebeek en volgden de grensweg langs het Reichswald gedurende 2 km. Daarna staken we de Kroonbeek over en bereikten over een asfaltweg Gennep. Gennep heeft sedert 1371 stadsrechten. Hier kwamen we om 16.45 uur in Hotel van Arensbergen aan. Het was de hele dag droog geweest, waarbij we zelfs enkele uren in korte broek liepen.

Henri Floor & Coos Verburg


naar de top van deze pagina en overige verwijzingen