Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Met WS78 in Bernisse
embleem WS78
Op zaterdag 29 november 1986 startten wij bij WS78 vanuit Spijkenisse. Na een paar km gelopen te hebben kwamen we bij het riviertje de Bernisse. Na verloop van tijd hoorden we stemmen. Eerst dachten we dat het vissers waren. We zagen ze niet want er stond riet en struiken. Bovendien was het flink mistig. We begonnen steeds meer stemmen te horen en we konden ons niet voorstellen dat dat allemaal vissers waren. Op een gegeven moment trok een mistflard weg en wat zagen we ...... wandelaars! Het bleek dat we later aan de andere kant van het water verder zouden lopen.
Dit is het wapen van Spijkenisse.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op 11 km was de soeppost te Zuidland. Behalve door Zuidland liepen we ook door Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek en Simonshaven. Een aantal van deze plaatsen zijn samengevoegd tot de gemeente Bernisse. We kwamen door een recreatiegebied dat bestond uit een grasvlakte met wat modder bij de hekken. Nu kregen we een paar lange wegen en wel een van resp. 3400 en 3000 m. Op 25 km was de grote rust in Café De Witte Raaf aan de jachthaven te Zwartewaal. De erwtensoep smaakte er prima. Bovendien lagen er fraaie blauwe stikkers voor ons klaar.
Via Heenvliet bereikten we op 34 km de scouting Ruwaard van Putten. Padvindertjes waren hier bezig vogelhuisjes in elkaar te timmeren. In hun onderkomen brandde de open haard en we konden er lekker warm zitten. Na nog een fruitpost op 38 km, waar we een mandarijn kregen, liepen we nog door het centrum van Spijkenisse. Een paar vrouwelijke zwarte pieten stopten ons ieder een grote hand met pepernoten toe. De totale afstand bedroeg 41,855 km. Het aantal deelnemers bedroeg 342. In het infobulletin stond nog dat de regen, die de vorige WS78 tocht te Den Haag had geteisterd, 34 uitvallers had opgeleverd. Een record aantal.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg