Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Met WS78 op huwelijksreis
embleem WS78
Het was moeilijk om aan dit verslag de juiste titel te geven. Een aantal mogelijkheden waren: Met WS78 in Lunteren, De herfstkleurentocht, De bossentocht, De huwelijkstocht, De paddenstoelentocht en Het WS78 huwelijk.
Om vijf minuten voor half tien op zaterdag 4 oktober 1986 hield de voorzitter van WS78, Klaas de Heij, weer zijn gebruikelijk toespraakje. Hij had het erover dat er deze dag een paar zandpaden waren met mul zand. Daarbij moest hij glimlachen wat ons voldoende zei. Aan het eind van het toespraakje zei hij, dat zich het unieke feit had voorgedaan, dan nog geen 24 uur tevoren de WS78 leden Coos Verburg en Henri Floor in het huwelijk waren getreden en nu hier akte de precense gaven. Een hoeraatje voor hen. En wij staken een arm in de lucht opdat andere WS78-ers wisten om wie het gingen.
station Lunteren Wij houden ervan om rustig te wandelen. Daarom vertrokken we 25 minuten na de officiële start. Lunteren ligt eigenlijk al een beetje in de bossen. Dus we zaten spoedig echt in de bossen. Via het Edese bos werd op 10 km de soeppost bereikt. Op dit soort punten werden we regelmatig met ons huwelijk gefeliciteerd.
Via de westrand van de Ginkelse heide bereikten we de bossen van de Sijsselt. Aan het eind van de Sijsselt liepen we over een smal bospad langs de spoorlijn Arnhem-Utrecht. Vlak bij Station Ede-Wageningen staken we de spoorlijn over. Via de bossen van de Ederhorst bereikten we het stenen monument van Hoekelum.
Op 23 km werd de grote rust bereikt bij Panoramahoeve. In het info bulletin stond, dat Panoramahoeve gemeente Bennekom is. Dit is niet juist. Het is weliswaar Bennekom, maar gemeente Ede. Panoramahoeve heeft ook wel de bijnaam de Poffertjeskraam. Na de rust liepen we langs de oorsprong van de Renkumse beek en bereikten wederom de Ginkelse heide. Nu echter aan de oostrand. We zagen een kudde schapen maar de grootte viel ons wat tegen. Na een grote houtzagerij, waar ook veel hout was opgeslagen, bereikten we op 30 km de koffiepost. Deze was gevestigd in een grote boerenschuur. Hier waren ook een aantal kleine honden.
Op een gegeven moment kwamen Jo en Joop met hun hondje aangelopen. Kennelijk was dit een vrouwtje, want een van de hondjes kon met geen mogelijkheid ervan af blijven. Over een lang en breed zandpad over het Krielse zand bereikten we de Edese Heide. Op 36 km was de fruitpost bij Koos en Ciska, die in december ook een hoogtepunt in hun leven gaan vieren.
Nu was het nog 5 km naar de finish waar we rond half zes aankwamen.
In het info bulletin stond dat wij alle WS78 wandelaars van 18 tot 19 uur een drankje aanboden ter gelegenheid van ons huwelijk. Om 6 uur 's avonds stonden wij voor een tafel en namen gelukwensen in ontvangst. Even voor half zeven kwam Klaas naar ons toe en hij vroeg ons of we even naar het midden van de zaal kwamen. Klaas vroeg even de aandacht. Eerst meldde hij dat op deze dag zich het 401ste WS78 lid had aangemeld. Ten tweede deed zich het unieke feit voor dat twee WS78-ers de vorige dag in het huwelijk waren getreden en nu een tweede receptie gaven. Aan ons werd door WS78 een WS78-trui en WS78-embleem aangeboden. Daarna werden we beiden op de schouders genomen en we werden toegezongen. Daarna vervolgden we onze receptie in Zaal Floor tot 7 uur.
Tot 12 uur was het weer half tot zwaar bewolkt geweest. Daarna brak de zon door en bleef vrijwel steeds schijnen. De maximumtemperatuur bedroeg 17 graden. De tocht werd ook gekenmerkt door de honderden paddestoelen. Deze hadden bijna steeds dezelfde kleur als de al gevallen bladeren.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg