Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Zeer afwisselende tocht te Bloemendaal
Dit is een oud wapen van Bloemendaal. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is het wapen van Bloemendaal. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op zaterdag 8 februari 1986 organiseerde WS78 een tocht vanuit Bloemendaal. De start was vanuit Dorpshuis Theo en Marianne aan de Donkerelaan. Hiervandaan starten jaarlijks vele wandeltochten. Na 3½ km bereikten we landgoed Duin en Kruidberg. De route leidde hier ongeveer 6 km doorheen. Daarbij overkwam het WS78 voor de eerste keer dat ze niet mochten pijlen.
Op 10 km bereikten we het strand bij IJmuiden. Het was eb en het strand was wel een paar honderd meter breed. Door de koude (de temperatuur bedroeg ca. 5 graden onder nul) wilden de meeste wandelaars kennelijk zo gauw mogelijk weer van het strand af zijn en ze liepen geen meter teveel. Wij liepen naar de vloedlijn en zagen daar talrijke soorten vogels die we niet vaak zien. Daar waar op het strand het water was geweest toen het vloed was, waren nu allemaal kleine bevroren plasjes. Een mooi gezicht was dat. Na de Heerenduinen was de officiële grote rust op 22 km in paviljoen Schooneberg. 150 m hiervoor was een kantine van de voetbalvereniging IJmuiden. Hier zagen we vele wandelaars zitten en het was hier niet erg druk. Daarop besloten we hier te rustten.
Na de grote rust liepen we door het oude Velsen met z'n Engelmundeskerk uit de 12e eeuw. Daarna kwamen we bij het Noordzeekanaal uit en staken de Velser-autotunnel over om in het recreatiegebied Spaarnwoude uit te komen. De meren en sloten, die omzoomd waren met riet, werden bevolkt door vele schaatsers. Op 32 km was de koffiepost.
In Spaarndam liepen we langs het standbeeld van Hansje Brinkers, de jongen die met een vinger het gat in de dijk probeerde te dichten. Over de Marskramerweg, langs de Spaarne, bereikten we Haarlem. Langs een lange gracht vol met schaatsers bereikten we de Jeugdherberg Jan Gijzen op 38 km waar de fruitpost was. De klacht was hier dat het appeltje aan de kleine kant was. Straks is het maar één enkele druif zo werd gezegd. De totale afstand bedroeg 40,630 km.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg