Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten WS78 in Hilversum op 4 januari 1986
embleem WS78
De wandeling voerde deze dag door het Gooi. Dit gebied ontstond ca. 200.000 jaar geleden in het zogenaamde Pleistocenen tijdperk. De eerste bewoners van dit gebied leefden hier al zo'n 6000 jaar voor Christus. Nu wonen er in dit gebied zon 200.000 mensen. Voor nieuwe bebouwing is vrijwel geen plaats meer omdat wat nu nog onbebouwd is allemaal natuurgebied is.
Dit is het wapen van Hilversum. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Na het toespraakje van Klaas voor de tocht vertrokken we. Al spoedig betraden we boswachterij De Vuursche. We kwamen daarin vlak langs een spoorlijn en hier in Hollandse Rading zagen de spoormasten er heel apart uit. Namelijk van boven gebogen naar een punt en ze bestaan uit beton. Het was hier in het bos en ook op de heide een prachtig gezicht. De sneeuwlaag bedroeg 10 tot 15 cm en veel bomen waren nog bedekt met sneeuw. Er scheen af en toe een zonnetje waardoor we enkele fraaie foto's konden maken.
Op 10 km was in Lage Vuursche de soeppost. In de Middeleeuwen behoorden de gronden van boswachterij De Vuursche toe bij de ridderhofsteden Drakenburgh (bij Eemnes) en Drakesteijn (bij Lage Vuursche). We vervolgden onze tocht door de bossen rond Drakesteijn. Rond het middaguur werd de zon zo sterk en begon het te dooien. Grote vlokken sneeuw vielen van de takken en menigmaal vielen die ook op ons.
Op 21 km was de grote rust in Sporthal De Trits te Baarn. Baarn is een rustig dorp en wordt wel een villadorp genoemd. We liepen langs Huize Groenenveld, een kasteel van een huis, met een fraaie gracht er omheen. Verder lag hierbij ook nog een grote landschapstuin. Even motregende het. Maar spoedig daarna ging de regen over in sneeuw.
Op 32 km was de koffiepost die wederom in Lage Vuursche was in dezelfde schuur. Doordat het voor de vorstperiode flink nat was en de paden flink bewandeld waren, waren deze voetsporen bevroren zodat het moeilijker lopen was. Met het laagje sneeuw dat er op lag plus het feit dat 150 wandelaar al gepasseerd waren, was het al aardig glad geworden. Over de Wasmeerroute bereikten we op 37 km de fruitpost. De totale afstand bedroeg 40,230 km. Er waren in het totaal 333 deelnemers.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg