Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten WS78 naderde in Maarn haar deelnemersrecord
embleem WS78
480 wandelaars en wandelaarsters begonnen op 16 maart 1985 aan de laatste tocht van de winterserie 84/85. Dit was slechts 20 deelnemers af van het record van 500. Al na 200 m doken we de bossen in over een smal pad langs een tennisbaan zodat er al meteen filevorming en vertraging ontstond. Er zijn in het begin altijd mensen die zo snel mogelijk weg willen om als eerste te arriveren.
Dit is het gemeentewapen van Maarn. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door 
de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Klaas de Heij en Kees Kruize hadden weer een prachtig parkoers uitgezet en leidde door de bossen van Maarsbergen, Doorn, Zeist, Austerlitz, Woudenberg en Maarn. De grote rust was, evenals vorig jaar, gelegen in het sportrestaurant van het KNVB-centrum te Zeist. Tot hier was het druk. Dan lijkt het wel of vele wandelaars blijven plakken op de rust want daarna was het veel rustiger op het parkoers. Vlak voor het einde kwamen we nog langs de piramide van Austerlitz.
Na afloop bleven velen nog gezellig zitten in het ruime "dorpshuis" om na te praten over voorbije tochten en de plannen voor het komende zomerseizoen. 's Avonds werd met 175 man de boerenkool met worst, de WS78 warme maaltijd genuttigd. Hierna werden de diverse WS78 medewerkers en jaarkoersarchitecten toegesproken en aan hen werd een waardebon, een plantje en een speld van verdienste uitgereikt. De avond werd besloten met dansen.
Het was een geslaagde tocht met veel deelnemers, geen regen, de temperatuur was even boven het vriespunt en een fraai bosparkoers. 0 ja, ik neem aan dat u weet dat de afstand 40 km was.
naar de top van deze pagina

Henri Floor