Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten WS78 in sprookjesland
embleem WS78
Op 5 januari 1985 was de winter net echt begonnen. Er lag een prachtig sneeuwtapijt. De temperatuur deed denken aan het poolgebied. Bij een temperatuur van rond de -15 graden begaf ik mij op weg met de auto naar Bussum waar WS78 een tocht organiseerde. Hoewel de autoverwarming op volle toeren draaide moest ik mijn adem, die tegen de autoruit aankwam, er af krabben in de vorm van ijs. De zon scheen de hele dag.
Dit is het wapen van Bussum. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Na de start waren we verrassend snel Bussum uit. Over de Bussummerheide hadden we een prachtig uitzicht. In de Franse Kamp zagen we de eerste langlaufers waarvan we er later nog velen zouden zien. Na het Spanderswoud bereikten we de eerste verzorgingspost. Deze was gelegen in een stal. Alle koeien stonden op stal. Veel stadsmensen liepen hierdoor zoveel mogelijk in het midden van het stalgangpad. In de krant "de Gooi en Letlander" stond hiervan een fraaie foto.
Via een traject van de Marskramerweg, de Wester- en Zuiderheide bereikten we het natuurreservaat "het Laarder Wasmeer". In dit natuurreservaat wordt met name de vogelstand bestudeerd.
Vlak voorbij de grote rust in Anna's Hoeve lag een bergje waar we overheen liepen. Bovenop stonden enige tientallen kinderen met hun slee terwijl andere kinderen het bergje afsleden. Langs de oostzijde van de Zuiders- en Westerheide bereikten we het Crailose bos. Hier moesten we een heuvel op. Het hoofdpad werd hier gebruikt door sleeërs. Het pad er naast was ook flink glad en menigeen is hier uitgegleden. Via Oud Bussum en Bikbergen bereikten we weer de finish.
We hadden ditmaal met nog 330 andere wandelaars met volle teugen genoten van een door sneeuw betoverend sprookjeslandschap. De maximum temperatuur was niet boven de -5 graden uitgekomen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor