3e WS78 wandeltocht op 12 november 1983 te Delft-Zuid

Ondanks het feit dat deze tocht niet vermeld stond in het LATnieuws "waar kunnen we wandelen" kan ik u toch verslag van de tocht doen.
Delft, waar de tocht georganiseerd werd, heeft ongeveer 90.000 inwoners. De binnenstad van Delft behoort tot de mooiste van geheel Nederland en dateert voornamelijk uit de I7e eeuw in welke tijd Delft een bloeiende handelsstad was. Delft werd reeds in de Romeinse tijd bewoont. Delft is gelegen in het Delfland dat vroeger een baljuwschap was van het graafschap Holland.
De start was vanuit "de wijkplaats" te Delft-Zuid. Na wat gewandeld te hebben door veelal stedelijk gebied afgewisseld met parken begon het op ca. 17 km wel even aardig te worden met het recreatiegebied "de Nootdorpse plassen". Daarna liepen we door naar Nootdorp waar de grote rust was in CR "het witte paard".
Na de grote rust liepen we door het centrum van Nootdorp. Over een bijna 3 km lange (auto)weg bereikten we Pijnakker. Via de Pijnackerse vaart, waarbij de asfaltweg overging in een tegelpad dat 1 tegel breed was, kwamen we weer in Delft aan, waar, vlak na de fruitpost, "de Oostpoort" opviel met ophaalbrug. Deze Oostpoort is de enige overgebleven stadspoort van ca. 1400 Het was stralend weer, doch de temperatuur bleef op 6 graden steken. Er waren 360 deelnemers.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor