De 1e WS78 tocht te Nunspeet op 8 oktober 1983, afstand 40 km

De start vond plaats vanuit sporthal "De Brake". Al meteen na de start, die om half tien was, viel een regenbuitje. Al na l½ km. liepen we in de bossen. Met de gedachte dat mijn vaste wandelvrienden mij spoedig zouden inhalen besloot ik eerst zelf een tempo te maken en raakte spoedig verzeild in een groepje met o.a. Max en Piet.
Na veelal door bossen over zandwegen gewandeld te hebben, was op 13½ km., op landgoed Tongeren, de "soep" verzorging te Epe. Hier probeerden Max en Piet een tafeltje uit om uit te rusten, maar dit tafeltje was niet tegen deze overmacht opgewassen. Hier hoorden we van Klaas, de WS78 voorzitter, dat er 320 deelnemers waren. Verder liepen we door de Eper bossen en op ca. 17 km. werden we "overvallen" door een plensbui. Spoedig veranderden de bospaden zich in beekjes. Nu werden de gekste bokkensprongen gemaakt om zo lang mogelijk droge voeten te blijven behouden. Regelmatig liepen we nu naast de paden. In dit "tumult" geraakte de groep, waarin ik wandelde, uit elkaar.
De grote rust was op 20½ km. in restaurant "de ossenstal", ook te Epe. Na de rust sloot ik me aan bij Lenie en Henk. Nu liepen we door de "waterige" Eper en Heerder bossen en langs het Pluizenmeertje naar een groot heideveld met een prachtig vergezicht. Aangezien Lenie dit prachtige uitzicht ging vereeuwigen liep ik hen voorbij en werd later ingehaald door Ben en Nel waarmee ik tot aan de finish liep. Wederom te Epe was de koffie-verzorgingspost in een koeienstal. Even later werd hier aller aandacht gericht op Annie van der Meer die weer geweldig terugkomt na een blessure.
Op 38 km. was de fruitpost. Hier hoorden we dat we ver voorin zaten aangezien nog slechts 25 wandelaars gepasseerd waren. Om 5 minuten voor 4 arriveerden we weer bij sporthal "De Brake". Het was dus, zoals al uit het verhaal blijkt, behoorlijk nat bij een temperatuur van 14°. De werkelijke afstand bedroeg 42,5 km. Na afloop sprak ik Henk Janssen uit Epe, de parcoursbouwer en zei dat hij er een prachtige tocht van had gemaakt.

Klik HIER voor de betekenis van de buttons die boven aan dit verslag staan.

Henri Floor