Koninklijke onderscheiding voor Frits Spanjers

Na het vol­tooi­en van de 50e Vier­daag­se van Nij­me­gen had de fa­mi­lie 's a­vonds een feest­je voor Frits ge­or­ga­ni­seerd. Ook dit was voor Frits weer een ver­ras­sing. De­ze ac­tie ge­or­ga­ni­seerd door de fa­mi­lie was voor Frits ge­heim ge­hou­den. Zelfs An­nie zijn vrouw wist van niets. Frits maak­te zich druk dat hij zo­als ge­brui­ke­lijk na de Vier­daag­se moest gaan e­ten bij Res­tau­rant Nieuw Schaijk. Maar de ei­ge­naar had don­der­dag te­gen Frits gezegd, dat hij za­ter­dag maar moest ko­men e­ten. Aan­ge­zien hij het de vrij­dag wel druk zou heb­ben. 's A­vonds moest Frits na­me­lijk naar een ver­jaar­dags­feest bij fa­mi­lie. Ech­ter het ver­jaar­dags­feest­je ging niet door, in plaats daar­van was het ver­ras­sings­feest voor Frits.

Toen Frits arriveerde verwachte hij alleen familie, tot zijn verrassing waren er echter ook heel veel bekenden. Na het in ontvangst nemen van de felicitaties en kado's van de aanwezigen, arriveerde rond 21:00 uur Burgemeester van Doorn van de gemeente Landerd. Na het in ontvangst nemen van de felicitaties door de Burgemeester volgde enige tijd later een speech van de burgemeester. Gezien het vele vrijwilligerswerk dat Frits doet is er op 17 juni 2011 bij Koninklijk Besluit besloten Frits te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Er is ook een video van gemaakt.

De activiteiten die Frits heeft ontplooid zijn de volgende:

1982 - heden - organisator van de avondvierdaagse in Schaijk
1984 - heden - organisator van de Maashorstwandeltochten
1990 - heden - vice-voorzitter het wandelcomité Ons Genoegen.
2000 - heden - maaltijdenbezorger van RIGOM maaltijdservice
2000 - heden - onderhoudsmedewerker van de koelwagens van de RIGOM maaltijdservice
2002 - heden - chauffeur van een buurtbus
2002 - heden - secretaris van de buurtbus
2006 - heden - bestuurslid van de biljartclub van de KBO.
2006 - heden - onderhoudsman van de biljarttafels van de biljartclub van de KBO
2007 - heden - organisator van Euraudax, thans de wandeltocht "Samen op pad"

Na de uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding hebben wij als wandelcomité Frits een schilderij aangeboden waarop de activiteiten die hij in de loop der jaren heeft ontplooid staan afgebeeld. (zie onderstaande foto)

Namens de leden en het bestuur van Wandelcomité Ons Genoegen feliciteren wij Frits met de Koninklijke Onderscheiding.

Op 24 juni 2017 werd het volgende bericht gepubliceerd:
Een wandelman in hart en nieren is ons ontvallen. Afgelopen nacht (24 juni 2017) heeft onze voorzitter Frits Spanjers de strijd op moeten geven. Vele jaren met goede en slechte periodes zijn hieraan vooraf gegaan, maar Frits bleef altijd positief.
De wandelsport was alles voor hem. Daarom ook zal onze Maashorstwandeltocht op zondag 25 juni gewoon doorgaan. Op de startlocatie is de mogelijkheid om een condoleance achter te laten.
Wij wensen zijn familie heel veel sterkte toe. Bestuur en leden Wandelsportvereniging Ons Genoegen Schaijk