een pagina terug Terug naar de homepage van Henri Floor Vrijwilligers gezocht!!!!!!!!!!!

routeverloop Koninklijke weg
Is begeleider worden van blinde en slechtziende wandelaars op de Koninklijke Weg iets voor u? De KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland, Groen & Handicap, Koninklijke Visio en Netwerkorganisatie Viziris zoeken wandelmaatjes voor blinde- en slechtziende mensen opdat zij de Koninklijke Weg samen kunnen belopen.

De Koninklijke Weg loopt van paleis Noordeinde in Den Haag, via paleis Soestdijk naar paleis ‘t Loo in Apeldoorn en rolt -met een lengte van 170 kilometer- als een kronkelend lint door Midden-Nederland. Het Groene Hart, de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe hebben de wandelaar veel natuurschoon te bieden. Het bijzondere aan deze wandelroute is dat de paden en wegen nagenoeg allemaal verhard en drempelvrij zijn en daarom goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke handicap.

Om nu ook blinde- en slechtziende wandelaars in staat te stellen deze route onder begeleiding te laten lopen, zijn wij op zoek naar wandelmaatjes ofwel “buddy’s”.
Buddy’s kunnen ervoor zorgen dat slechtziende- en blinde wandelaars deze prachtige route kunnen ervaren, zich geen zorgen hoeven maken over de te volgen weg en daardoor volop kunnen genieten van wat de omgeving aan fraais te bieden heeft.
Aan toekomstige buddy’s wordt een trainingsprogramma van één dag aangeboden waarin aandacht wordt geschonken aan de begeleiding, de communicatie en informatieoverdracht, de veiligheid en eerste hulp bij wandelletsel.
De training wordt door Koninklijke Visio in Apeldoorn verzorgd.

Na deze trainingssessie worden de buddy’s opgenomen in een pool van wandelmaatjes waarop slechtziende- en blinde wandelaars een beroep kunnen doen.

Buddy zijn betekent vooral wandelliefhebber zijn en het leuk vinden om het wandelplezier met anderen te delen.

Hoge eisen worden er niet gesteld, wel dat
  • u 25 jaar of ouder bent;
  • u fysiek in staat bent om wandelingen van 15 tot 25 kilometer te maken en
  • u zich in het eerste jaar een paar keer ter beschikking stelt om een deel van de Koninklijke Weg te bewandelen.

Wandelt u mee of kent u iemand die interesse heeft?

Aanmelden is mogelijk bij Koninklijke Visio,
Stationsstraat 176,
7311 MJ Apeldoorn.
telefoon: 055 580 08 10
email: ellyrouwenhorst@visio.org of evelinefokkens@visio.org
zie ook: www.koninklijkeweg.nl
naar de top van deze pagina
routeverloop Koninklijke weg